YDMYKET: Dag-Eilev Fagermo hadde det tøft både under og etter kampen på Lerkendal. Foto: Ned Alley / Scanpix
YDMYKET: Dag-Eilev Fagermo hadde det tøft både under og etter kampen på Lerkendal. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

Fagermo var redd for å ende opp som Arsenal

Så slapp Odd inn sju på Lerkendal.

• I går kveld: RBK viste fram nysignert måljeger

(Dagbladet): Rosenborg - Odd Grenland 7-0.

Målfesten i Trondheim i går kom på tross av at Odd-trener Dag-Eilev Fagermo minnet spillerne sine om Manchester Uniteds 8-2-nedsabling av Arsenal i Premier League kvelden før.

I stedet ble det så stygge sifre at skienslaget må tilbake til 1990 i gamle 2. divisjon mot Sarpsborg for å finne et like stort tap.

- Må ikke ende opp som Arsenal 0-7 er samtidig det største nederlaget for telemarkslaget er blitt påført siden 0-10 mot FFK i 1961.

- Dette er det pinligste jeg har vært med på i norsk toppfotball. Jeg sa i pausen at vi ikke måtte ende opp som Arsenal gjorde i helgen, så klarte vi å tape med flere mål. Utilgivelig, sier Fagermo til Varden.

Treneren forteller at spillerne holdt pauseavtalen i 30 minutter etter hvilen, så rant de tre siste månene inn.

- Da vi fikk 5—0 imot oss klappet vi sammen slik vi gjorde på 2—0. Det er ingen unnskyldning, bare forklaringen, sier Fagermo.

YDMYKET GROVT: Arsene Wenger måtte se Arsenal slippe inn åtte mål søndag, men hans lag scoret i det minste to selv. Foto: REUTERS/Darren Staples
YDMYKET GROVT: Arsene Wenger måtte se Arsenal slippe inn åtte mål søndag, men hans lag scoret i det minste to selv. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

En av dem som var med da Odd tapte 0-7 i 1990 var Tommy Svindal Larsen. Da var han bare 17 år og ble utvist. I går ble han byttet inn i 1. omgang og byttet ut like før slutt.

Må gå i oss selv - Det er klart at vi blir undrende alle sammen til hva det her var for noe. Å si masse nå rett etter tror jeg er vanskelig. Dette er pinlig, først og fremst. Vi som har vært rundt denne kampen må alle gå i oss selv og se hva vi gjorde galt, sier Svindal Larsen til Telemarksavisa.

Nå kikker Odd-spillerne på tabellen, det er seks poeng ned til Start under streken.

- Klart vi må kapre poeng om vi skal overleve. Det er en tredjedel igjen av sesongen, sier Fagermo.

RBKs seier var en tangering av årets største tippeligasifre, LSKs triumf mot Stabæk i åpningsrunden. Rosenborg-talent Markus Henriksen så på målfesten som en revansj for nederlaget mot AEK Larnaca i Europa League torsdag.

- Det har vært mye dårlig fotball av oss i det siste. Derfor var det så artig å få til denne kampen her, sier Henriksen.

TOPPSCORER: Rade Prica er oppe i 13 mål på toppen av toppscorerlista etter to mål i 7-0-seier over Odd. Foto: Ned Alley / Scanpix
TOPPSCORER: Rade Prica er oppe i 13 mål på toppen av toppscorerlista etter to mål i 7-0-seier over Odd. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer