KRITIKK: Odd-trener Dag Eilev Fagermo føyer seg inn i rekka over folk som er imponert over det de har fått til i Stabæk denne sesongen. Men for Fagermo kommer det også med en bismak.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
KRITIKK: Odd-trener Dag Eilev Fagermo føyer seg inn i rekka over folk som er imponert over det de har fått til i Stabæk denne sesongen. Men for Fagermo kommer det også med en bismak. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpixVis mer

Fagermos Stabæk-kritikk: - Ikke det norsk fotball trenger

- To forskjellige klubber, svarer Olsen.

(Dagbladet): Stabæk har imponert stort denne sesongen, og forsetter å toge framover i Tippeligaen. Etter at 14 runder er spilt, innehar de andreplassen på tabellen, tre poeng bak ledende Rosenborg.

Odd-trener Dag Eilev Fagermo føyer seg inn i rekka over folk som er imponert over det de har fått til i bærumsklubben. Men for Fagermo kommer det også med en bismak:

Lørdag stilte Stabæk med bare fire nordmenn i startelleveren. Det er for få, mener Fagermo.

- Håper ikke de vinner ligaen - Det er ikke det norsk fotball trenger. Det er ikke en filosofi for meg. Og derfor håper jeg ikke at de vinner ligaen heller, for å være ærlig. Hvis norsk fotball skal bli bedre så trenger vi å utvikle norske fotballspillere. Men de har gjort et bra arbeid og blitt et godt fotballag, sa Dag Eilev Fagermo til TV 2s «Fotballkveld» i går.

Det er dermed ikke sagt at Fagermo ønsker å stille et helnorsk lag i Tippeligaen. Han kan hente flere, men sier han ikke kunne stilt med sju, åtte eller ni utenlandske spillere i førsteelleveren.

- Da spiller jeg heller med fem-seks telemarkinger og blir nummer sju, sier Fagermo.

- Forskjellige klubber Da Dagbladet mandag formiddag tok kontakt med sportsdirektør i Stabæk, Inge Andre Olsen, hadde Fagermo-uttalelsene kommet ham for øre. Han understreker at Stabæk og Odd er to forskjellige klubber.

- Stabæk og Odd er to forskjellige klubber, og de velger sin strategi, sier Olsen.

- Jeg synes Odd er kjempeflinke, Fagermo er en dyktig trener som har klart å skape en tydelig identitet og spillestil, og de har fått til mye bra som tjener hele Telemark. Jeg vil bare skryte av dem, jeg.

Fagermos utspill om at han håper Stabæk ikke vinner ligaen, tar også Olsen med et smil.

- Da er han egentlig på lik linje med resten av fotballekspertene, som har spådd oss i bunn, og det er fælt å skulle bomme så fælt. Det er vondt for de fleste, sånn sett, om vi skulle gå til topps, flirer Olsen.