Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fagernes: - Jeg kan ta gull

Pål Arne Fagernes smalt til med norsk rekord i spydkvaliken i natt. I morgen kaster han for edel medalje i finalen. - Jeg kan ta gull, sier Pål Arne til Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fagernes smalt til med 86,74 når det gjaldt som mest i natt. De to første kastene hans ble henholdsvis dødt - og altfor kort.

Da Fagernes sto klar foran det tredje og siste kvalifiseringsforsøket visste han at ingenting under kvalikgrensa på 83 meter holdt.

- Han var preget etter de to første kastene. Vi så han var presset, sier friidrettssjef Per Øyvind Mørk.

Gå langt

Men Fagernes holdt hodet kaldt. Spydet fløt i en fin bue og landet lenger enn noensinne. 86,74 meter er norgesrekord med akkurat en halv meter.

- Jeg visste det kom til å gå langt, sier Pål Arne til Dagbladet.no. Ut fra personlige rekorder før kastene i dag burde ikke Fagernes vært i finalen i morgen. Hele tolv kastere hadde lengre bestenoteringer.

- Spydkast er som russisk rulett. Jeg var nervøs før start og ble enda mer nervøs etter det første kastet. Men etter det andre følte jeg at følelsen begynte å komme. Nervesystemet begynte å fungere å det var bare å dra til, sier Pål Arne.

Fyllekule

Før OL var Fagernes hovedpersonen i tidenes fylleskandale i norsk friidrett. Fagernes ble arrestert kraftig beruset utenfor et hus i Asker. Han er også siktet for fyllekjøring etter episoden.

- Norsk rekord i årets andre stevne, etter to kneskader - og en litt spesiell oppladning. Får vi holdt han i ro blir dette stort, sier Mørk.

Fagernes ble nummer to gruppe A i spydkvalifiseringen, og kaster finale i morgen kl. 11.25 i morgen norsk tid.

- Det er høyt nivå på spyd i år. Gatsioudis, Makarov, Zelezny og Parviainen er de beste, men jeg kan ta dem, sier Pål Arne til Dagbladet.no.

Smerter i kne

Seinere i dag får han is og massasje på kneet. Han kjenner litt smerte etter konkurransen.

- Jeg er litt skeptisk, men jeg har ikke toppet OL ennå, sier Fagernes - som er den eneste som har satt norsk rekord i EM, VM eller OL siden Vebjørn Rodal i Atlanta-OL.

<B>KASTER FOR GULL:</B> Pål Arne Fagernes tror han kan komme på toppen av pallen i Sydney.