Fagernes: - Jeg kan ta gull

Pål Arne Fagernes smalt til med norsk rekord i spydkvaliken i natt. I morgen kaster han for edel medalje i finalen. - Jeg kan ta gull, sier Pål Arne til Dagbladet.no.

Fagernes smalt til med 86,74 når det gjaldt som mest i natt. De to første kastene hans ble henholdsvis dødt - og altfor kort.

Da Fagernes sto klar foran det tredje og siste kvalifiseringsforsøket visste han at ingenting under kvalikgrensa på 83 meter holdt.

- Han var preget etter de to første kastene. Vi så han var presset, sier friidrettssjef Per Øyvind Mørk.

Gå langt

Men Fagernes holdt hodet kaldt. Spydet fløt i en fin bue og landet lenger enn noensinne. 86,74 meter er norgesrekord med akkurat en halv meter.

- Jeg visste det kom til å gå langt, sier Pål Arne til Dagbladet.no. Ut fra personlige rekorder før kastene i dag burde ikke Fagernes vært i finalen i morgen. Hele tolv kastere hadde lengre bestenoteringer.

- Spydkast er som russisk rulett. Jeg var nervøs før start og ble enda mer nervøs etter det første kastet. Men etter det andre følte jeg at følelsen begynte å komme. Nervesystemet begynte å fungere å det var bare å dra til, sier Pål Arne.

Fyllekule

Før OL var Fagernes hovedpersonen i tidenes fylleskandale i norsk friidrett. Fagernes ble arrestert kraftig beruset utenfor et hus i Asker. Han er også siktet for fyllekjøring etter episoden.

- Norsk rekord i årets andre stevne, etter to kneskader - og en litt spesiell oppladning. Får vi holdt han i ro blir dette stort, sier Mørk.

Fagernes ble nummer to gruppe A i spydkvalifiseringen, og kaster finale i morgen kl. 11.25 i morgen norsk tid.

- Det er høyt nivå på spyd i år. Gatsioudis, Makarov, Zelezny og Parviainen er de beste, men jeg kan ta dem, sier Pål Arne til Dagbladet.no.

Smerter i kne

Seinere i dag får han is og massasje på kneet. Han kjenner litt smerte etter konkurransen.

- Jeg er litt skeptisk, men jeg har ikke toppet OL ennå, sier Fagernes - som er den eneste som har satt norsk rekord i EM, VM eller OL siden Vebjørn Rodal i Atlanta-OL.

<B>KASTER FOR GULL:</B> Pål Arne Fagernes tror han kan komme på toppen av pallen i Sydney.