Fagernes: - Jeg var ikke i slag

SYDNEY (Dagbladet.no): Pål Arne Fagernes var voldsomt skuffet etter 83,04 og niendeplass i spydfinalen. - Jeg var ikke i slag, sier Fagernes til Dagbladet.no. Treneren tror imidlertidig han ble psykisk knekt av motstandernes lange åpningskast.

Fagernes fikk bare tre kast i dagens finale. I kast to fikk han opp sitt lengste. I tredje forsøk mislyktes han totalt.

Og da han var ferdig med sine tre første kast ble han presset ned fra sjuende- til niendeplass. Bare åtte fikk kaste alle seks spydkastene i finalen.

Preget av norgesrekord

Dagbladet.no møtte Fagernes i tunnellen under Olympiastadion, mens de beste holdt på med sine siste kast.

- Jeg var ikke helt i slag i dag, sier spydkasteren.

I går kastet han 86,74 i kvalifiseringen. Det var ny norsk rekord, og så ut til å være en perfekt oppladning til dagens finale.

Men ifølge Fagernes slo det ut motsatt vei. Han følte seg fortsatt preget av gårsdagens kasting da han kastet spydet i dag.

- Jeg tror jeg fikk en form for utløsning i går. Jeg var ikke nervøs eller hadde prestasjonsangst, sier Pål Arne.

Vant på 90,17

Fagernes tror han har 90 meter i kroppen. Med et sånt kast hadde han vært i gullkampen. Tsjekkiske Jan Zelesny vant til slutt konkurransen med et kast på 90,17. På sølvplass fulgte britiske Steve Backley med 89,55. Bronsen gikk til russiske Makarov med 88,66.

- Jeg hadde ikke mer i kroppen i dag. Jeg kunne ikke kastet 90 meter i dag, sier Fagernes som avsluttet friidrettssesongen etter OL-finalen i dag.

Trener Paal Berntsen er uenig med eleven sin. Han tror Pål ble skremt mentalt av de lange kastene i åpningen i dag. Pål var oppført seint på startlista og måtte se kast etter kast nærme seg 90-meteren.

- Pål var i kjempeslag helt til han så de andre kaste. Jeg tror det kokte i hodet hans av å se de lange kastene, sier Berntsen til Dagbladet.no.

Fornøyd egentlig

Fagernes tok lange tilløp før han slapp spydet. Det var ikke tilfeldig.

- Det var bare lange kast som telte i dag, sier Berntsen.

Sjøl innrømmer Fagernes at dersom noen sa til ham før avreise at det ville bli norgesrekord i Sydney - ville han vært fornøyd.

- Ja, jeg ville vært fornøyd med kast opp mot 87 meter, sier Fagernes.