Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fagernes: - Jeg var ikke i slag

SYDNEY (Dagbladet.no): Pål Arne Fagernes var voldsomt skuffet etter 83,04 og niendeplass i spydfinalen. - Jeg var ikke i slag, sier Fagernes til Dagbladet.no. Treneren tror imidlertidig han ble psykisk knekt av motstandernes lange åpningskast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fagernes fikk bare tre kast i dagens finale. I kast to fikk han opp sitt lengste. I tredje forsøk mislyktes han totalt.

Og da han var ferdig med sine tre første kast ble han presset ned fra sjuende- til niendeplass. Bare åtte fikk kaste alle seks spydkastene i finalen.

Preget av norgesrekord

Dagbladet.no møtte Fagernes i tunnellen under Olympiastadion, mens de beste holdt på med sine siste kast.

- Jeg var ikke helt i slag i dag, sier spydkasteren.

I går kastet han 86,74 i kvalifiseringen. Det var ny norsk rekord, og så ut til å være en perfekt oppladning til dagens finale.

Men ifølge Fagernes slo det ut motsatt vei. Han følte seg fortsatt preget av gårsdagens kasting da han kastet spydet i dag.

- Jeg tror jeg fikk en form for utløsning i går. Jeg var ikke nervøs eller hadde prestasjonsangst, sier Pål Arne.

Vant på 90,17

Fagernes tror han har 90 meter i kroppen. Med et sånt kast hadde han vært i gullkampen. Tsjekkiske Jan Zelesny vant til slutt konkurransen med et kast på 90,17. På sølvplass fulgte britiske Steve Backley med 89,55. Bronsen gikk til russiske Makarov med 88,66.

- Jeg hadde ikke mer i kroppen i dag. Jeg kunne ikke kastet 90 meter i dag, sier Fagernes som avsluttet friidrettssesongen etter OL-finalen i dag.

Trener Paal Berntsen er uenig med eleven sin. Han tror Pål ble skremt mentalt av de lange kastene i åpningen i dag. Pål var oppført seint på startlista og måtte se kast etter kast nærme seg 90-meteren.

- Pål var i kjempeslag helt til han så de andre kaste. Jeg tror det kokte i hodet hans av å se de lange kastene, sier Berntsen til Dagbladet.no.

Fornøyd egentlig

Fagernes tok lange tilløp før han slapp spydet. Det var ikke tilfeldig.

- Det var bare lange kast som telte i dag, sier Berntsen.

Sjøl innrømmer Fagernes at dersom noen sa til ham før avreise at det ville bli norgesrekord i Sydney - ville han vært fornøyd.

- Ja, jeg ville vært fornøyd med kast opp mot 87 meter, sier Fagernes.