- Fagernes har talent

Pål Arne Fagernes trener boksing to ganger om dagen. -Han har talent, men bør vente med debuten, mener bokseveteranen Bjarne Lingås.

I dag var Lingås i Oslo sammen med Tor Krageboen for å vurdere Fagernes som bokser.

- Til å være nybegynner er Pål Arne Fagernes bra, men det er ikke tvil om at han nok bør vente litt med debuten. Han trenger mye mer sparring, sa Bjarne Lingås til NTB.

Selv har han bronse fra amatør-EM å slå i bordet med. Han hadde også en proffkarriere før han la hanskene på hylla. Nå er han ikke med i miljøet lenger, men han kan sin bokse-ABC.

- Jeg ser på Fagernes som en uferdig bokser. Særlig har han problemer når han blir presset, sa Lingås i bokselokalene til Oslo Boksegym onsdag.

Finsk sparring

Pål Arne Fagernes har finsk sparringpartner denne uken. Det gjør at den gamle spydkasteren totalt kommer opp i noen og tjue sparringrunder totalt i karrieren før uken er omme.

Jukka Järvinen passer godt til Fagernes, men han er ingen hvem som helst. 38-åringen har bokset 105 amatørkamper, og 29 ganger var han i ringen som proff.

- Fagernes er en bokser som tenker, han har talent. Det er det ingen tvil om, men han trenger å jobbe hardt en stund til før han går i ringen for alvor. Gi ham minst et par måneder, men da bør han være klar, sa finnen til NTB.

Han la ikke skjul på at han mener Pål Arne er smart med hansker på, og la til at det ikke er noen grunn til å trekke talentet i tvil.

Er klar

- Jeg føler meg klar, og synes jeg begynner å få et bra tak på det. Jeg vet proffboksing er en usikker bransje, og forstår det kan være vanskelig å gi meg en dato for min første kamp, sa Fagernes etter å ha gjort unna fire runder sparring og noen runder med knallharde slag på sekken.

Trolig kommer ikke den gamle spydkasteren til å få noen sjanse til å proffdebutere før tidligst i februar neste år.

Det er Steffen Tangstads håp, og Tor Krageboens idé.

- Vi har ikke dårlig tid, og det jeg aller minst ønsker er å slippe ham inn i noe dumt, sa Krageboen til NTB.

- Nå håper jeg bare at Tangstad også tar seg en tur til Oslo for å se litt på Pål Arne, sa Krageboen.

Han er en slags manager og støttespiller for Fagernes. De startet samarbeidet i sommer, omtrent samtidig som Pål Arne Fagernes begynte å ta boksingen på alvor.

Enorm slagstyrke

- Jeg forventer Pål Arne ville klart seg bra mot mange av de tungvekterne vi har hatt her i landet de siste årene, hvis han fikk sjansen til å gå i ringen mot noen av dem nå, sa Harald Skog.

Han overtok som trener for Fagernes etter at det skar seg med Thomas Hansvoll, og Skog mener det bare ville være positivt å slippe til Fagernes så snart som mulig.

- Han har en enorm slagstyrke og er i bra form, sa Skog etter onsdagens trening.

Fagernes veier 105 kg og mener det vil være ideell matchvekt for ham. At han slår hardt hersker det ingen tvil om, men samtidig viste sparringen mot finske Järvinen at han mangler mye. Han blir for stillestående, holder ikke alltid guarden der den bør være og har foreløpig et litt keitet fotarbeid.

Men Pål Arne vil mye, og det er også grunnen til at han bokser.

- Jeg vet jeg har talent, og derfor har jeg lyst til å se hvor langt jeg kan komme, sa han etter dagens andre treningsøkt.

(NTB)

SPARRET:</B> Pål Arne Fagernes sparret i Oslo Boksegyms lokaler i dag. Til venstre, Hansvolls trener, Harald Skog.
TRENER MYE: Fagernes får ros for talentet, men blir rådet til å vente litt med debuten i bokseringen.