Fagernes kan bli proff-bokser

Spydkasteren Pål Arne Fagernes (26) kan få tilbud om å bli proffbokser i stallen til den velkjente danske boksepromotoren Mogens Palle.

- Jeg har planer om å reise til Norge for å ta ham i øyesyn selv. Hvis han er så god som jeg har fått rapporter om, så kan det tenkes at jeg tilbyr ham en proffkontrakt. Gode «prospects» er alltid interessant, sier Mogens Palle til Dagbladet.

Fra før har dansken de norske proffene Ole «Lukkøye» Klemetsen, Rune Lillebuen, Anders Styve og Thomas Hansvoll i sin stall. 107 kilo tunge Fagernes kan bli nummer fem.

Voldsdom

Palle ser også et stort markedspotensial i spydkasteren som ble nummer ni i OL i Sydney og nummer fire i Sevilla-VM i 1999.

- Som en kjent person i Norge vil han være interessant for publikum og norsk presse. Slikt teller også, sier Palle til Dagbladet.

At Fagernes har en voldsdom på rullebladet - og snart skal i fengsel for annen gang, etter at han i den mye omtalte fylle-episoden like før OL overlot bilen til en annen beruset person - har ingen innvirkning på Palles interesse.

- Min teori er at når folk har sonet sine dommer, så har de gjort opp for seg og er like fri som andre. Disse episodene viser at han er en frisk fyr, sier Palle - som ikke hadde hørt om disse forholdene fra før.

Ros av Lillebuen

Fagernes trener i lokalene til Oslo bokseklubb tre- fire ganger i uka. Blant annet sammen med proffbokser Rune Lillebuen (29).

Og Lillebuen er imponert over det han har sett til nå.

- Pål Arne har et stort potensial, han er veldig sterk og slår hardt. Men for å bli god må han gjennom en lang læreprosess. Hvis han har lyst til dette og er ambisiøs, kan han uten tvil bli en god proffbokser om noen år, sier Lillebuen til Dagbladet.

- Grusom høyre

Sjøl er Fagernes godt fornøyd med høyra si.

- Den er grusom, sier han - og utelukker ikke at han kan bli fristet av en eventuell karriere som proffbokser.

Da Dagbladet forteller ham at Mogens Palle er lysten på en Norges-tur for å se ham i aksjon, blir han glad.

- Det var artig å høre, selv om spyd iallfall inntil videre vil være førsteprio. Vi får se hvordan det utvikler seg i boksingen etter hvert. Det er iallfall veldig moro, sier Fagernes - som mener at spyd og boksing har mange likhetstrekk.

- I begge idretter handler det om timing, rytme, fotarbeid og eksplosjon. Dermed har jeg også god nytte av det treningsarbeidet jeg har lagt ned gjennom mange år som spydkaster, sier Pål Arne Fagernes til Dagbladet.

PALLE-AVTALE? Spydkaster Pål Arne Fagernes har vist seg som et godt boksetalent, og er nå interessant for den danske boksepromotoren Mogens Palle.
MED SPYD: i mer velkjent positur.