Fagernes skal ha truet med torpedo

BÆRUM (Dagbladet): Pål Arne Fagernes (27) skal ha snakket om å sende torpedo på flere navngitte journalister på grunn av kritiske saker som er skrevet og sendt på lufta om spydkasteren.

Det skal komme fram i en tre sider lang intern NRK-rapport etter at en reporter i statskanalen fysisk ble holdt igjen i tre kvarter og gitt en lekse om «Journalister og annet pakk» hjemme hos den berusede spydkasteren i Asker mandag kveld.

Fagernes skal også ha blitt sint da reporteren ikke ville «ta et glass» med ham.

NRKs sportssjef Grethe Johnsen vil overhodet ikke kommentere opplysningene Dagbladet sitter inne med.

- Jeg har sagt det som skal sies i denne saken. Alt annet er en personlig tragedie for Fagernes og hans familie.

«Måtte svare»

Etter spydkasterens angrep på NRK i Dagbladet i går - under tittelen «- Ondskapsfullt av NRK» - følte NRKs sportssjef seg tvunget til å gå ut med deler av hvorfor statskanalen valgte å informere friidrettsforbundet om spydkasterens oppførsel overfor NRK-reporteren.

- Det er ikke fylla som er årsaken til at vi valgte å gå til forbundet. Jeg har møtt fullere pressefolk, idrettsledere og idrettsfolk enn Fagernes. Men jeg finner meg ikke i at han som en uoppdragen lømmel sperrer vår reporter inne i leiligheten i tre kvarter. Han skal være glad han slapp politianmeldelse, sier Grethe Johnsen.

- Ble NRK-journalisten truet med juling?

- Nei. Fagernes har - eller har hatt - et godt forhold til NRK. Det var mer en ubehagelig følelse.

Følte seg mistenkt

- Hvorfor velger du å gå ut med dette nå, når du var taus i går?

- Jeg finner meg ikke i at vi framstilles som mistenkte i en sak. Det føltes litt slik da Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund mente det var uklokt av oss å informere friidrettsforbundet om at Fagernes var beruset. Vi ville spare Fagernes for den ekstra påkjenningen, og jeg hadde ærlig talt ikke drømt om at vi måtte bevise vår troverdighet på denne måten.

Gjort kjent med de nye opplysingene som kom fram i går, trakk Kokkvold kritikken mot NRK.

Munnkurv

Grethe Johnsen har gitt reporteren munnkurv om den ubehagelige opplevelsen. Samtidig roser hun reporteren for hans opptreden i den ubehagelige situasjonen.

- Jeg synes han viste en korrekt opptreden, og jeg står fast på at det var rett å varsle friidrettsforbundet om det inntrufne. Samtidig synes jeg så synd på Fagernes' familie at jeg blør innvendig, sier Grethe Johnsen.

<B>SLÅR TILBAKE:</B> - Jeg finner meg ikke i at vi framstilles som mistenkte i en sak, sier NRKs sportssjef Grethe Johnsen.