- Fagernes sperret NRK-reporter inne

NRK vurderte å anmelde Pål Arne Fagernes etter at den berusede spydkasteren fysisk skal ha holdt en reporter innestengt i tre kvarter.

NRK blir i Dagbladet kritisert for å ha fortalt Norges Fri-idrettsforbund (NFIF) om episoden. Fagernes kaller NRK ondskapsfulle, mens Norsk Presseforbund mener NRKs opptreden var uklok.

NRKs sportssjef Grethe Gynnild Johnsen holder likevel på at statskanalen ikke handlet feil etter episoden mandag.

Hun avslører også mer av det som skal ha skjedd hjemme hos Fagernes.

- Jeg vurderte politianmeldelse. Jeg klagde ikke på fyll, men på at Fagernes sperret vår reporter fysisk inne i tre kvarter. Da vår reporter så hvilken tilstand Fagernes var i, bestemte han seg for å droppe intervjuet, og ville gå. Men Fagernes sperret døren for ham. «Du holder deg her til jeg sier du får gå», sa Fagernes. Han dro reporteren inn igjen fysisk da han ville gå, og leste ham ei lekse om «journalister og annet pakk», sier Johnsen til NRK.

Hun ville egentlig spare Fagernes for ytterligere detaljer i mediene om den pinlige episoden som medførte at spydkasteren i går ble utestengt fra landslaget på ubestemt tid.

- Nå synes jeg det er nødvendig. Jeg håper jeg slipper å gå enda mer i detaljer. Dette er ingenting annet enn en personlig tragedie, sier Johnsen.

(NTB/Dagbladet.no)