Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fair play reddet USAs stafettlag

Storfavoritten USA ble diskvalifisert i forsøksheatet på 4 x 100 meter for menn i friidretts-VM lørdag, men fikk anken sin godkjent noe senere.

Amerikanerne løp inn til seier i sitt heat på dagens beste tid, selv om startmann Jon Drummond pådro seg strekk. USA ble disket fordi Drummond løp utenfor banen da han på grunn av strekken ikke klarte å holde svingen.

Lederen for Det amerikanske friidrettsforbundet Craig Masback fortalte noe senere at deres anke mot avgjørelsen var blitt tatt til følge, og at USA dermed deltar i søndagens semifinaleheat.

Da hadde Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) kikket nærmere på TV-bildene av episoden, der Drummond tydelig tråkket på streken - men på grunn av strekken han hadde pådratt seg.

- Juryen har sett bildene, og funnet at USA får være med videre grunnet fair play, sa IAAFs visepresident Amadeo Francis.

Episoden kunne ha føyd seg inn i rekken av amerikanske stafettuhell i VM. Både i 1995 og 1997 mistet USA pinnen.

Fem andre lag ble også disket i kvalifiseringen, blant dem Storbritannia og Cuba. Av lagene som fullførte forsøksheatet uten å bli disket, var det bare tre som ikke gikk videre.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media