Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fakta er at Ungarn er foran oss på rankingen

Landslagssjefens vurdering av Ungarn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JELØYA (Dagbladet): Norge må altså komme seg over Ungarn i siste hinder før EM-sluttspillet 2016.

- Vi var spent på trekninga. Ungarn er et veldig rutinert lag, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til pressekorpset som var invitert til hans hjemtrakter på Jeløya utenfor Moss i etterkant av trekningen.

Han fortsetter:

- Vi gleder oss til kampene. Uansett hvilket lag vi hadde trekt hadde jeg sagt at dette var et lag det var mulig å slå. Det gjelder også Ungarn, sier Høgmo.

Høgmo var veldig opptatt av å forklare at dette blir jevnere enn folk tror på forhånd. Han vil på ingen måte innkassere seieren på forskudd.

- Vi skal nå kartlegge Ungarn. Vi skal huske at de var i ferd med å gå videre som beste treer, med minutter igjen å spille, sier Høgmo.

- Det er veldig tette og jevne kamper internasjonalt nå. Det kommer det til å bli nå også, sier han videre.

På Dagbladets spørsmål om hva han tenker om mediebildet som presenteres, at Ungarn er en drømmemotstander, svarer han:

- Det spørs hvilket media det gjelder, om det er utenlandske eller norske medier. Det vil bli nyansert. Fakta er at Ungarn er foran oss på rankingen. Det får være fakta, sier Høgmo, som likevel har en klar beskjed;

- Vi har et brennende ønske om å komme til EM.

Høgmo forventer to tette og tøffe kamper.

- Det spørs hva du legger til grunn. Hvis du bruker FIFA og UEFA sin ranking blir det jevnt. Hvis du legger til grunn at begge lagene nesten gikk videre sist, så blir det jevnt. Dette blir jevnt, det er bare å glede seg til to tette og jevne kamper, sier Høgmo.

UNDER ÉN MÅNED IGJEN: Per-Mathias Høgmo - og hunden hans, Figo - fulgte trekningen fra sofaen hjemme på Jeløya. Nå begynner arbeidet med å finsikte motstanderen. Foto: Anita Arntzen
UNDER ÉN MÅNED IGJEN: Per-Mathias Høgmo - og hunden hans, Figo - fulgte trekningen fra sofaen hjemme på Jeløya. Nå begynner arbeidet med å finsikte motstanderen. Foto: Anita Arntzen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!