NIF brukte lobbyist-Listhaug for å få politisk gjennomslag

Faktura avslører: Sylvi Listhaug ble betalt for å påvirke Fremskrittspartiet

Norges Idrettsforbund kjøpte Listhaug-lobbyisme bare uker før hun ble statsråd i FrP-regjeringen.

FIKK BETALT: Bare uker før Sylvi Listhaug ble utnevnt som ny statsråd for Regjeringen, fikk hun betalt for å påvirke Fremskrittspartiet i spørsmålet om Norges mulige søknad om å få OL i 2022. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FIKK BETALT: Bare uker før Sylvi Listhaug ble utnevnt som ny statsråd for Regjeringen, fikk hun betalt for å påvirke Fremskrittspartiet i spørsmålet om Norges mulige søknad om å få OL i 2022. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Arbeid med utkast strategi FrP». «Arbeid med liste over fylkeslag FrP». «Ferdigstillelse presentasjon FrP og OL, møte med kunde».

Dette er bare noen av linjene som står skrevet på fakturaen som First House sendte til Norges Idrettsforbund (NIF) den 30. september 2013, for arbeid Sylvi Listhaug hadde utført for forbundet.

Drøye to uker senere det året, den 16. oktober, tiltrådte Listhaug som statsråd for Fremskrittspartiet i Regjeringen Solberg.

Listhaugs betalte lobbyist-oppdrag kom til syne da Dagbladet tirsdag ble innvilget innsyn i NIFs fakturaer på Ullevaal Stadion.

Om Listhaug-fakturaene sier kommunikasjonssjef i Norges Idrettsforbund, Niels Røine, til Dagbladet:

- Det var for politisk påvirkning, sånn som jeg leser det. Jeg kan ikke gå i detaljene, for jeg vet ikke eksakt hva hun gjorde, men det var jo som en del av First House-avtalen.

Røine opplyser videre at NIF i perioden 2012 til 2013 har utbetalt nærmere fem millioner kroner til First House.

Statsråd to uker etter

Sylvi Listhaug kom til First House i slutten av 2011, etter å ha vært Oslos byråd for helse, eldreomsorg og sosiale tjenester. Da var hun også medlem av Fremskrittspartiets sentralstyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer