Falcao: - Jeg er veldig glad for å være i Monaco

Klubbene bekrefter overgangen.

(Dagbladet): På sine egne hjemmesider bekrefter den franske klubben Monaco at de har signert den colombianske kraftspissen Falcao. Også Atlético bekrefter handelen.

- AS Monaco er glade for å kunne annonsere at klubben har kommet til enighet med Atlético Madrid og spilleren Falcao om en overgang til AS Monaco FC foran 2013/14-sesongen, skriver klubben i en uttalelse på sin hjemmeside.

Også spilleren selv uttrykker glede over overgangen, i en video som er linket til.

- Hei, jeg er Radamel Falcao. Jeg er veldig glad for å ha kommet til Monaco, og for å kunne ikle meg disse fargene. Klem, sier Falcao i videoen, mens en beat fra Jay-Zs «No Church in the Wild» runger ut i bakgrunnen.

Dermed er nok en av sommerens overgangssagaer i boks. Den colombianske målscoreren har nemlig vært sterkt linket til klubben i det siste, og nå er overgangen endelig klar.

Ifølge uttalelsen fra Monaco har spilleren signert en femårskontrakt, uten at de oppgir hvor mye han tjener i året. AS har imidlertid tidligere rapportert at spissen vil tjene utrolige 105 millioner skattefrie kroner i året.

- Vi er ekstremt fornøyde med at Falcao har akseptert utfordringen det er å komme og spille for Monaco. Vi er stolte over å ha sikret oss en av de beste spillerne i verden, og vi er sikre på at han vil hjelpe klubben med å oppnå dens rettferdige status, sier klubbeier Dmity Rybolovlev.

Hvor mye overgangssummen lyder på er heller ikke kjent, men AS hevdet tidligere i uka at klubbene var enige om en pris på 40 millioner euro - drøyt 300 millioner kroner. Han hadde en utkjøpsklausul på 450 millioner kroner.

Det meldes flere steder at summen ligger opp mot utkjøpsklausulen, og han går dermed inn på topp 10 lista over verdens dyreste fotballspillere.

Falcao kom til Atlético i 2011, og forlater nå klubben etter å ha scoret hele 70 mål på 90 kamper for det spanske hovedstadslaget. I ligasammenheng ble det 52 mål på 67 kamper. Med klubben vant han Europa League i 2011/12-sesongen, Supercupen i 2012 og nå senest de spanske cupen i år.

Falcao er langt fra den første storspilleren Monaco har hanket inn allerede før sommerens overgangsvindu starter. Real Madrid-stopper Ricardo Carvalho går gratis til klubben. Det er stikk i strid med Porto-duoen João Moutinho og James Rodriguez. De koster den franske klubben hele 70 millioner euro - eller omkring 530 millioner norske kroner.

HA DET BRA: Falcao forlater Atlético etter to år i klubben. Han er nå klar for Monaco. Foto: ALTERPHOTOS / Alvaro Hernandez / Digitalsport
HA DET BRA: Falcao forlater Atlético etter to år i klubben. Han er nå klar for Monaco. Foto: ALTERPHOTOS / Alvaro Hernandez / Digitalsport Vis mer