Falcao fikk sin første proffkontrakt da han var 13 år

Var koblet til Ajax allerede som 11-åring.

TIL PREMIER LEAGUE: Sent i natt ble det klart at Radamel Falcao går på utlån til Manchester United. Foto: Manchester United
TIL PREMIER LEAGUE: Sent i natt ble det klart at Radamel Falcao går på utlån til Manchester United. Foto: Manchester UnitedVis mer

(Dagbladet): I natt bekreftet Manchester United låneavtalen med Radamel Falcao.

Superspissen fløy til Manchester i går, men klubben måtte søke om forlenget frist for å sikre overgangen, og supporterne måtte vente helt til halv tre i natt før de fikk bekreftet den mye omtalte overgangen.

- Jeg er veldig glad for å være en del av en denne store klubben, sa Falcao til Manchester Uniteds hjemmeside da overgangen ble klar.

- Det var en veldig lang dag, og vi måtte vente til siste minutt, men jeg mistet ikke troen. Nå vil jeg takke gud for dette. Jeg gleder meg til å jobbe med van Gaal, han er en veldig flink trener med mye erfaring.

Falcao sier videre at han gleder seg til å spille fotball i England.

- Det har vært en drøm å spille Premier League. Jeg har alltid ønsket å dra hit fordi det er en veldig bra liga, den består av mange gode lag, og Manchester United er det beste laget i England. Dette er perfekt for meg.

Falcao går til United på utlån fra Monaco, som han signerte med i fjor sommer.

Oppkalt etter stjernespiller 28-åringen er født i Colombia, og fikk navnet Radamel Falcao García Zárate, oppkalt etter Internacional og Roma-spiller Paulo Roberto Falcao.

Også faren var fotballspiller, og da han var 11 år gammel fikk Falcao tilbud av Ajax om å flytte til Amsterdam, men familien takket nei.

- Det var helt riktig å ikke dra. Selv om vi alle hadde flyttet sammen, hadde det vært altfor tidlig, har han sagt i ettertid, ifølge tipsfotball.com.

To år senere signerte han med Lanceros Boyacá i colombiansk andredivisjon, og 28. august 1999 debuterte han for klubben, 13 år og 199 dager gammel. Han ble da den yngste debutanten i i colombiansk proff-fotball.

Tigeren  I 2001, som 15-åring, ble han solgt til River Plate. Prisen var 300 000 pund, ifølge Telegraph. Han debuterte på førstelaget i 2004, og han fikk kallenavnet El Tigre (Tigeren).

Falcao ble i klubben fram til 2009, og scoret 34 mål på de 73 kampene han spilte.

I juli 2009 var Falcao på vei til Benfica, men forhandlingene stanset av økonomiske grunner, og han endte i stedet opp hos deres rival Porto, hvor han scoret i ligadebuten.

Falcao scoret 62 mål på 69 kamper i Porto, ifølge soccerbase.com.

Han scoret også det eneste målet da Porto slo Braga i Europa League-finalen 18. mai 2011.

Satte rekord I løpet av turneringa scoret han hele 17 mål, satte dermed ny rekord i antall mål i løpet av en Uefa / Europa League-cup.
Jürgen Klinsmann, som scoret 15 mål i 95/96-sesongen, hadde den forrige rekorden.

Året etter gikk han til Atletico Madrid, for 35 millioner pund. Klubben tok seg helt til Europa League-finalen, og Falcao scoret to av målene i 3-0-seieren over Athletic Bilbao. Han sto da med 29 mål på 29 Europa League-kamper.

I 2013 vant Atletico den spanske cupen Copa del Rey, og like etterpå gikk veien videre til Monaco for Falcao.

Usikker på alderen Noen få uker etter at han signerte med Monaco hevdet en colombiansk tv-stasjon at Falcao var 29 år, og ikke 27 år slik det sto på FIFAs offisielle registrering.

- Jeg er overrasket over nyhetene som handler om min alder, og anklagene er fullstendig latterlige, skrev Falcao på Twitter.

- Jeg ønsker å benekte disse anklagene og sette en stopper for disse ryktene en gang for alle.

To uker senere scoret han i debuten for Monaco.

Mistet VM I januar ble Falcao stygt skadd i en cupkamp mot Chasseley, og måtte operere korsbåndet.

Chasseley-spilleren Soner Ertek, som taklet Monaco-spissen, var lei seg etter kampen.

- Dette er alt jeg tenker på akkurat nå. Jeg tenker ikke på kampen i det hele tatt. Jeg turte ikke se ham etter uhellet. Jeg kommer til å være lei meg resten av livet hvis han mister hele sesongen, sa Ertek til nyhetsbyrået AP.

Ertek fikk trusselmeldinger av fansen etter taklingen, men fikk støtte av Falcao.

PAPPA: Sammen med kona Lorelai Taron har Falcao datteren Dominique. Foto: Valery Hache / AFP / NTB Scanpix
PAPPA: Sammen med kona Lorelai Taron har Falcao datteren Dominique. Foto: Valery Hache / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Soner Ertek, takk for dine meldinger. Ikke klandre deg selv for det som hendte. Slike uhell skjer i fotball, tvitret Falcao samme dag som han ble operert.

28-åringen mistet hele vårsesongen, og selv om fansen håpet i det lengste, ble det tidlig i juni klart at han heller ikke kom til å bli klar til VM i Brasil.

- Jeg håpet i det lengste, men nå må jeg bare følge med fra sidelinjen og heie fram laget. Jeg ønsker mine lagkamerater alt det beste i VM, sa han på en pressekonferanse.

- Jeg er i god form igjen, men vet at jeg trenger litt mer tid før jeg kan spille igjen. Jeg ønsket ikke å frata noen som er 100 prosent friske en plass i VM-troppen. Og ønsket heller ikke å gjøre noe som kan skade helsen min.

Familiefar Privat er Falcao gift med sangeren Lorelei Taron, og sammen har de datteren Dominique García Taron.

De møtte hverandre i en menighet i Argentina, og Falcao er leder for en kristen ungdomsgruppe. Han har også brukt tid på å hjelpe funksjonshemmede barn i Colombia.