- Falcao har passert den medisinske testen

Monaco fortsetter kjøpefesten.

- TIL MONACO: Falcao meldes så godt som klar for Monaco. Her feirer han sin kanskje siste triumf med Atlético, det spanske cupgullet. Foto: AP Photo / Andres Kudacki / NTB scanpix
- TIL MONACO: Falcao meldes så godt som klar for Monaco. Her feirer han sin kanskje siste triumf med Atlético, det spanske cupgullet. Foto: AP Photo / Andres Kudacki / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Ifølge den spanske tabloidavisa AS har Atlético Madrids ettertraktede stjernespiss Falcao allerede bestått den medisinske testen som trengs for å sluttføre en avtale med den franske klubben Monaco. AS skriver at avtalen blir bekreftet i løpet av dagen.

Falcao vil da signere en kontrakt som binder han til klubben for fire eller fem år, og han vil ifølge AS tjene 10 millioner euro i året. Samme avis hevder også at Monaco benytter seg av Falcaos utkjøpsklausul når de kjøper ham fra Atlético. Den skal ligge på omtrent 60 millioner euro, eller litt over 450 millioner norske kroner.

Falcao står med småpene 70 mål på 90 kamper for det rødhvite laget fra den spanske hovedstaden. 52 av disse har kommet på 67 ligakamper på de to årene Falcao har vært i klubben. Han ankom Atlético fra Porto for omkring 40 millioner euro, og ble klubbens dyreste signering noensinne.

Det betyr at Monaco og deres russiske eier Dmitry Rybolovlev fortsetter kjøpefesten foran deres første sesong i Ligue 1 siden 2011. Fra før av er Porto-duoen João Moutinho og James Rodriguéz klare for klubben for 70 millioner euro. Totalt har klubben i løpet av få dager brukt opp mot en milliard norske kroner.

Foruten om Falcao spekuleres det i spanske medier om at Victor Valdés også vil signere for Monaco. Han har allerede annonsert at han forlater klubben i juni.

Også Real Madrids Fabio Coentrão er ryktet til Monaco. Det samme er Chelseas Branislav Ivanovic.