Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Falcao med grovt sjansesløseri da United ble reddet av innbyttere

Fellaini og Wilson scoret mot QPR.

TØFF DAG PÅ JOBBEN: Radamel Falcao får det ikke til å stemme i Manchester United. AP Photo/Matt Dunham)
TØFF DAG PÅ JOBBEN: Radamel Falcao får det ikke til å stemme i Manchester United. AP Photo/Matt Dunham) Vis mer

• QPR - Manchester United 0-2 (0-0)

(Dagbladet): Det vakte oppsikt da Radamel Falcao (28) ble vraket fra kamptroppen mot Southampton forrige Premier League-runde. I ettermiddag var colombianeren tilbake i Louis van Gaals startoppstilling til bortemøtet med Queens Park Rangers, uten å ta vare på muligheten.

I stedet misbrukte Falcao flere store sjanser. De groveste bommene kom etter avslutninger bare fem meter fra mål.

Det ble imidlertid ikke avgjørende, for innbytterne Marouane Fellaini (27) og James Wilson (19) sikret tre særdeles viktige poeng med hver sin scoring i 2. omgang.

QPR nære scoring Queens Park Rangers har tapt ti av ti bortekamper så langt denne sesongen. Derfor var nok Harry Redknapps mannskap i utgangspunktet glade for at det var på hjemmebane de skulle møte et Champions League-jagende Manchester United-lag.

De første 45 minuttene var det også tydelig at de blå- og hvitstripete hadde selvtillit og tro på at de kunne sikre seg et resultat som kunne ta dem over nedrykkstreken.

Charlie Austin har vært en åpenbaring i sin første sesong på Englands øverste nivå. Før pause holdt spisskometen også på å øke heltestatusen sin på Loftus Road.

Med to solide avslutninger var det bare en sedvanlig opplagt David de Gea (24) som hindret Queens Park Rangers fra å ta ledelsen.

Bom, bom, bom Samtidig slet Manchester United med å skape sjanser i sin statiske 3-5-2-formasjon.

Et øyeblikks magi av Juan Mata sørget imidlertid for at Falcao fikk sjansen fra drøye ti meter før hvilen, men angriperen ble nektet av en imponerende dobbelredning fra Robert Green (34) i QPR-buret.

I andre omgang fortsatte Falcao, som spilte i Robin van Persies skadefravær, å misbruke store muligheter.

Først klarte han ikke å omsette et nydelig Angel Di Maria-innlegg i scoring fra om lag fem meter, så var det en lang tå fra QPR-innbytter Steven Caulker (23) som hindret ham fra å finne veien til nettet.

van Gaal tok grep Sjansesløseriet og det svake banespillet fikk van Gaal til å foreta endringer. Nederlenderen erkjente nok at han hadde valgt feil taktikk, noe som førte til at Fellaini kom inn i stedet for Mata allerede i pausen, mens Wilson erstattet Jonny Evans etter 57 minutter.

Det ga nærmest en umiddelbar effekt, for bare 60 sekunder seinere hadde United fått den forløsende scoringen.

Da hadde van Gaal lagt om til en mer dynamisk, diamantformet 4-4-2-formasjon. Fellaini spilte i utgangspunktet til høyre på midtbanen, men den høyreiste belgieren befant seg der han kanskje er aller best - inne i 16-meteren - da han brukte to touch på å banke et Antonio Valencia-innlegg i mål.

I kampens sluttfase skulle man tro at Manchester United hadde kontroll, men det var aldri tilfellet. QPR hadde flere farlige overgangsmuligheter, men i stedet for at det ble 1-1, trillet nevnte Wilson inn sitt aller første mål for sesongen og sikret en ny seier for Englands mestvinnende fotballag.