Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Falcao og Hulk koster 1,17 milliarder

Porto-kontrakter med prislapp.

MÅLMASKINER: Falcao har notert 39 mål denne sesongen, Hulk (midten) står med 35. Her feirer de Europa League-seieren sammen med Alvaro Pereira. Foto: REUTERS/Darren Staples
MÅLMASKINER: Falcao har notert 39 mål denne sesongen, Hulk (midten) står med 35. Her feirer de Europa League-seieren sammen med Alvaro Pereira. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

Europeiske storklubber må være villige til å bla opp store summer hvis de vil hente Portos spissduo Radamel Falcao og Hulk.

Falcao avgjorde mot Braga i europaligafinalen i går kveld. Den målfarlige colombianeren har skapt store overskrifter i år. I europaligaen endte han med 17 mål på 15 kamper. Totalt scoret han 39 mål på 43 kamper denne sesongen.

Sammen med spisskollega Hulk bidro han også sterkt til at Porto tok et suverent seriegull.

Porto-trener Andre Villas-Boas forstår at interessen er stor for spissduoen, men sier det vil bli dyrt å hente dem fra Porto.

- Porto har de største salgsklausulene i markedet, så det er ikke lett for disse talentene å forlate oss. Hulk har en pris på 900 millioner kroner i kontrakten sin. Det er ikke lett for noen klubb å betale det. Falcao har på 270 millioner, som heller ikke er enkelt å betale, sier Villas-Boas.

Dyr trener Heller ikke treneren blir en billig mann å kjøpe fri fra kontrakten med portugiserne. 33-åringen ble den yngste treneren som har ledet en klubb til triumf i en av europacupene.

- Tallet på min egen salgsklausul er svært høyt. Det er ikke normalt. Jeg er stolt av det, for det sier mye om Porto. La oss håpe vi kan beholde alle for neste år, sier Porto-treneren.

Mange sammenligner ham med landsmannen José Mourinho (Real Madrid). Villas-Boas drømmer selv om å få sjansen en av de store ligaene, men forteller at han ikke har planer om en langvarig trenerkarriere.

Vil til Spania, England eller Italia - Jeg har ambisjoner om å markere meg i sporten og vinne mye mer. Verdens beste ligaer er de spanske, engelske og italienske. En dag håper jeg å komme dit. Men jeg trives i Porto, som er hjembyen min. Jeg ønsker å ha en kort karriere, for det er en svært stressende jobb. Jeg elsker motorsport, og kanskje kjøper jeg en bil eller motorsykkel og kjører av sted om ti år, forteller Villas-Boas.

(NTB-AFP)

OGSÅ DYR: Dersom noen vil ha Porto-trenmer Andre Villas-Boas må de punge ut. Foto: AFP/ PAUL ELLIS
OGSÅ DYR: Dersom noen vil ha Porto-trenmer Andre Villas-Boas må de punge ut. Foto: AFP/ PAUL ELLIS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media