Falcao sikret VM-billett for Colombia etter vanvittig comeback

Snudde 0-3 til 3-3 på 20 minutter.

HELT: To sene straffemål av Monacos stjernespiss Radamel Falcao sendte Colombia både til VM og til himmels. Foto: EPA/MAURICIO DUENAS
HELT: To sene straffemål av Monacos stjernespiss Radamel Falcao sendte Colombia både til VM og til himmels. Foto: EPA/MAURICIO DUENASVis mer

Colombia er kvalifisert for sitt første VM-sluttspill siden 1998. Det ble klart etter at laget vendte 0-3 til 3-3 hjemme mot Chile fredag.

To sene straffemål fra Monaco-stjernen Radamel Falcao sørget for utligningen og poenget som var alt Colombia trengte. Laget er klar for sitt femte VM-sluttspill med én kamp igjen å spille i den søramerikanske kvalifiseringen.

Det så ikke lyst ut for vertene da Chile ledet 3-0 etter bare 29 minutter. Barcelona-spilleren Alexis Sánchez scoret to av målene.

- Jeg var overrasket over det som skjedde. Mulig det var et press som hadde bygget seg opp over tid. Jeg er stolt av laget. Det er ikke ofte et landslag kommer tilbake fra 0-3, sa Colombia-trener José Pekerman.

Før oppgjøret hadde Colombia vunnet fem strake hjemmekamper i kvalifiseringen.

- Bittert Med seier hadde Chile vært klar for VM, men med 3-3-resultatet må laget fullføre jobben med hjemmekamp mot Ecuador tirsdag.

- Det er et bittert resultat etter det vi gjorde i første omgang. Nå klarer vi forhåpentligvis å gå greit gjennom neste kamp som gjør at vi kvalifiserer oss, sa Chile-trener Jorge Sampaoli.

Juventus-stjernen Arturo Vidal tok Chile i ledelsen etter 19 minutter fra straffemerket.

Også Ecuador er med i kampen om en VM-plass etter 1-0-seieren over Uruguay. Jefferson Montero scoret etter 30 minutter. Laget ligger på tredjeplass med like mange poeng (25) som Chile.

Uruguay mot omspill Uruguay, som ble nummer fire i 2010-VM, må trolig gjennom omspill for fjerde gang på rad for å ta seg til sluttspillet i Brasil neste sommer. Luis Suárez og co. ligger på femteplass i kvalifiseringen med sine 22 poeng. Tirsdag er Argentina motstander på eget gress.

Argentina var allerede VM -klar, men gjorde jobben og vant 3-1 hjemme over Peru. Uten Lionel Messi og Gonzalo Higuaín sto Ezequiel Lavezzi fram med to scoringer for vertene. Claudio Pizarro ga Peru ledelsen 1-0 etter 21 minutter.

Det endte 1-1 mellom utslåtte Venezuela og Paraguay.

Drømmen lever for Mexico Mexico har hatt en elendig VM-kvalifisering, men Raul Jimenez ga laget troen tilbake da han ordnet 2-1 over Panama med et saksespark like før slutt fredag. Det sene vinnermålet etter 85 minutter kom bare kort tid etter at Panama hadde utlignet til 1-1.

Seieren gjør at Mexico besitter fjerdeplassen alene med elleve poeng når én runde gjenstår i CONCACAF-kvalifiseringen til VM. Laget som blir nummer fire må ut i et interkontinentalt omspill mot New Zealand. Oribe Peralta tok Mexico i føringen fem minutter før pause. Mexico har bare vunnet to av ni kvalifiseringskamper, mens det er blitt hele fem uavgjorte kamper. Laget har også bare scoret seks mål.

Det som har vært en svært skuffende VM-kvalifisering, kan likevel ende godt for Mexico til slutt. Tirsdag venter VM-klare Costa Rica borte for mexicanerne. Honduras var fredag på et tidspunkt klar for Brasil-VM, men Mexicos seier satte jubelen på vent.

Jerry Bengtson ordnet 1-0 hjemme mot Costa Rica. USA topper kvalifiseringen med 19 poeng etter 2-0-seieren over Jamaica. Graham Zusi og Jozy Altidore scoret målene i løpet av det siste kvarteret i kampen.

(NTB)