Falcao til United - Welbeck til Arsenal

Klubbene bekrefter.

PÅ LÅN: Manchester United bekrefter at Radamel Falcao lånes til klubben, fra Monaco. Danny Welbeck går til Arsenal. Foto: AFP PHOTO / EITAN ABRAMOVICH / NTB Scanpix
PÅ LÅN: Manchester United bekrefter at Radamel Falcao lånes til klubben, fra Monaco. Danny Welbeck går til Arsenal. Foto: AFP PHOTO / EITAN ABRAMOVICH / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I hele dag har det vært klart at at Radamel Falcao skal til Manchester United - og at 28-åringen skal leies ut fra Monaco.

Etter å ha latt fansen vente til godt over 02.00 natt til tirsdag, bekrefter Manchester United at leieavtalen er i boks. Klubben måtte be om forlengelse etter at fristen gikk ut ved midnatt, for å få avtalen i boks.

- Det er en glede å komme til Manchester United på lån. Manchester United er den største klubben i verden og er bestemt på å komme tilbake til toppen. Jeg gleder meg til å jobbe med Louis van Gaal og å bidra til gode resultater i denne spennende perioden for klubben, sier Falcao til Uniteds offisielle nettsted.

Franske medier opererer med en leiesum på 80 millioner kroner - og 447 millioner kroner dersom United ønsker å bruke opsjon på kjøp. Ifølge engelske medier skal leiesummen være på rundt 60 millioner kroner.

Tidligere i kveld bekreftet United at Daley Blind har skrevet under en fireårskontrakt med klubben, mens Javier Hernández lånes ut til Real Madrid, og klubben har også opsjon på kjøp av «Chicharito».

I tillegg har Arsenal kjøpt Manchester United-spissen Danny Welbeck. Ifølge en rekke britiske medier ligger prisen på landslagsspilleren på rundt 160 millioner kroner.


Lønna Falcao får i United er ifølge the Telegraph på hele 3,5 millioner kroner i uka.

C More-kommentator Magnar Kvalvik fulgte Falcao meget tett da kolombianeren var Atletico Madrid-spiss. Han skjønner ikke helt hvorfor Falcao vil til en klubb som ikke spiller Champions League. Kvalvik mener United får en bedre spiller i 28-åringen enn hva Rooney er.

-  Jeg vil påstå at han er bedre enn Rooney. Det er litt vanskelig å vurdere han mot van Persie - siden de ikke har samme type ferdigheter. Falcao er helt der oppe, sier Kvalvik til Dagbladet.

Den nybakte United-spilleren har vært koblet til storklubber i hele sommer, og tvitret i helgen at Madrid var neste reisemål.

- En drøm går i oppfyllelse. Heia Madrid! tvitret han - før han seinere slettet oppdateringen.

Følg innspurten av overgangsvinduet i Dagbladets livestudio.