Falk risikerer straff for stavstikking mot finne

Svenskejenta avsløres av TV-bilder.

KLABB OG BABB: Finlands Pirjo Muranen skar inn foran Sveriges Hanna Falk etter selv å ha blitt hektet i staven, og Falk reagerte med å slå etter finnen.Foto: SCANPIX/AFP/PATRIK STOLLARZ
KLABB OG BABB: Finlands Pirjo Muranen skar inn foran Sveriges Hanna Falk etter selv å ha blitt hektet i staven, og Falk reagerte med å slå etter finnen.Foto: SCANPIX/AFP/PATRIK STOLLARZVis mer

(Dagbladet): Skøytesprinten i Düsseldorf i helga ble gjennomført med plussgrader både i lufta og i løpernes topplokk, og Øystein Pettersen var en av dem det kokte over i sørpa i Tyskland.

Men også svenskenes Hanna Falk hisset seg opp over rivalene i den trange løypa. Nå risikerer hun straff, skriver Expressen.

Finske Pirjo Muranen falt rett etter veksling i sprintstafetten, og landet på sin svenske parkamerat. Falk ble så sinna at hun slo etter Muranen med stavspissen.

- Jeg skjønner ikke hva hun tenkte på. Jeg hadde ikke sjans til å komme unna, sa Falk etter løpet.

Slaget rammet ikke, men det internasjonale skiforbundet (FIS) har likevel bestemt seg for å etterforske hendelsen, etter å ha sett detaljerte tv-bilder av hendelsen.

- I sprint som i alle andre idretter er det å forsøke å skade noen aldri en god måte å forsøke å håndtere situasjoner på, sier den tekniske delegaten Jussi Prykäri til Expressen.

- Det er som i fotball, får man en takling bakfra kan man ikke reise seg opp og sparke tilbake mot den andre spilleren, sier han.

Verbal reprimande
Prykäri skal nå granske de nye bildene, og kalle sammen juryen i Düsseldorf til et nytt møte for å diskutere eventuelle reaksjoner.

- Jeg behøver bilder fra en bedre vinkel, der jeg kan se hele situasjonen. Det fantes tre ulike kamerer der de vekslet, og jeg må se på alle sammen for å få klarhet i hva som egentlig skjedde, og hvem som gjorde hva, sier han.

Hanna Falk risikerer maksimalt en verbal reprimande for sin opptreden, forteller den tekniske delegaten.

Sverige ble til slutt nummer ni på sprintstafetten, etter lenge å ha kjempet i toppen. Finnene ble nummer seks.

Sinna Pettersen
På herrestafetten var det altså Øystein Pettersen som sto for temperaturen, etter at tyske Josef Wenzl forsøkte en «frekkis» da han fra ytterspor forsøkte å skjære inn foran Pettersens lagkamerat John Kristian Dahl like før oppløpet.

Manøveren endte med at begge gikk på snørra og fikk løpet spolert.

Det likte Pettersen dårlig.

- Kombinasjonen adrenalin og melkesyre gjør det lett å bli hissig. John Kristian ble kjørt ned, og da blir man forbanna, sa han til Dagbladet etterpå.