Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fall ødela for helgas NM-sjanser. Nå er han nyoperert og satser på VM om ti dager

Stingene tas dagen før avreise.

SNART VM-KLAR: Trym Nygaard Løken satser på at han blir klar for VM om ti dager. Foto: Petter Ekran/Norges Skiforbund
SNART VM-KLAR: Trym Nygaard Løken satser på at han blir klar for VM om ti dager. Foto: Petter Ekran/Norges Skiforbund Vis mer

(Dagbladet:) Torsdag forrige uke dro Trym Nygaard Løken (21) rett fra landslagssamling på Kvitfjell, til trening med klubblaget Bækkelaget i Wyllerløypa.

Det skulle han ikke ha gjort.

Under første prøvetur gikk Løken på trynet, og mista helgas NM i Wyller.

- Jeg vet ikke helt hvordan jeg falt, men det gikk i hvert fall veldig fort. Siden jeg hadde vært på samling i noen dager med landslaget var jeg nok ufokusert, forteller Løken til Dagbladet.

«Donald-kul» Unggutten skjønte ikke hvor ille det var, og fryktet først ikke at noe mesterskap måtte droppes.

- Etter jeg hadde tryna så jeg på tommelen og så den var litt hoven, så jeg tok litt snø på. Jeg har brukket ting før, og synes det å forstue noe er verst, så jeg trodde det bare var en forstuing. En kar kom med staven min som jeg hadde mista litt opp i løypa, og han ville se på fingeren. Der var det en skikkelig Donald-kul, så jeg måtte få den sjekka, sier Løken.

Han testet bevegeligheten på den skadede tommelen på venstre hånd, kontra den på høyre, og ble dårlig.

- Venstre tommel kunne bøyes helt tilbake, forteller han.

Måtte operere Da han kom ned, skjønte fysioterapeuten med en gang at det var røket noe i tommelen, og sendte Løken på legevakta.

Der konkluderte de med røket leddbånd, noe som ville si at 21-åringen ville gå glipp av helgas NM - som skulle arrangeres av klubben hans.

- Da de sa jeg trengte operasjon var det ganske kjipt og trist.

Han kunne stått over en operasjon og vært med på NM, men da ville han ikke få operert i går, og VM ville han ikke rukket.

- NM arrangeres hvert år, VM er bare annenhvert år. Derfor ville jeg heller stå over og ta operasjonen så jeg kan rekke VM.

Usikker Den 18. februar tas stingene av. Avreisen til VM i USA er dagen etter.

- Det er vanskelig å si om og hvordan jeg rekker det. Medisinsk sett er det ikke lurt å kjøre VM, men legene mener jeg kanskje kan kjøre om jeg får en tilpasset gips eller skinne, sier Løken.

Han håper han rekker VM, og skal heldigvis ikke kjøre før etter et par dager i USA.

- NM og VM har vært hovedmålene mine denne sesongen, så det er litt kjipt om jeg går glipp av begge.

Hatt god sesong Om han blir klar til verdensmesterskapet skal ikke det være noe problem med tanke på formen hans.

- Jeg har hatt en god sesong, og ting har funka bra. Jeg har levert stabilt med topp fem plasseringer, og vil si jeg var i min beste form noen gang før skaden, sier Løken til Dagbladet.

Han har et godt treningsgrunnlag og nok av timer på ski, så det å holde seg i ro ødelegger nok lite foran VM.

- Nå skal jeg holde meg i ro litt, og så må jeg sørge for å holde bena i gang med sykling og langrenn uten staver, i tillegg til balansetrening og styrke, forteller han.

«Lederstjerne» I Løkens klubb Bækkelaget blir han tatt godt vare på, og sammen med hoppkometen Philip Sjøen fra samme klubb, er de i prosjektet «Bækkelagets Lederstjerner».

VED GODT MOT: Etter operasjonen er det kun VM i Trym Nygaard Løkens tanker. Foto: Privat
VED GODT MOT: Etter operasjonen er det kun VM i Trym Nygaard Løkens tanker. Foto: Privat Vis mer

Han kjenner Sjøen sportslig gjennom klubben, og synes det er kult at de er to fra den samme klubben som skal representere Norge i hvert sitt VM.

- Det er fantastisk. Jeg har respekt for Philip, og det er veldig fortjent. Jeg synes det sier litt om nivået i klubben, og trenerne og folka rundt oss, sier Løken.

Spesiell oppkjøring Løkens trener på landslaget, Jo Mork, synes unggutten fikk en litt spesiell oppkjøring til VM.

- Det er jo helt klart ikke en ideell oppkjøring, samtidig er Trym dedikert og flink til å hente ut det beste når han må det, forteller Mork.

Han forteller at Løken har kjørt hardt på og er godt trent, så det kan bli godt for han nå hvor han kan slappe av og hente ny energi foran VM.

- Med ti dager igjen til vi reiser, må avgjørelsen om han skal dra eller ikke tas dagen før vi drar. Hodet hans må også være på plass, og ha fullt fokus.

- Rykk som Northug Ifølge Mork har Løken tatt store steg de siste to årene. 21-åringen skal ha prøvd seg med skole ved siden av, men valgte fullt fokus på telemarksatsingen.

- Vi håper vi kan ha stor glede av han i mange år. Han har bra med styrke, og har en god linje på ski.

Han sammenligner Løken med Thomas Alsgaard.

- Alsgaard var god, men ikke som Bjørn Dæhli. Alsgaard og Trym går likt på ski, det ser ut som de går tregt, men de kjører så bra. All råskapen til Trym kommer ut når han går, og da er det ingen som tar ham.

Akkurat som en viss kjent person.

- Trym har et rykk som Petter Northug jr. Når du ser Trym er det som å se Northug i god form, ler treneren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media