Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Falla vil gå mer enn sprint

Falla ikke fornøyd med kun sprint - vil gå mest mulig i OL

Håper formen tilsier at hun er aktuell for flere distanser enn sprint.

AMBISIØS: Maiken Caspersen Falla sier seg ikke fornøyd med kun sprint i OL i Sør-Korea. Den olympiske mesteren fra Sotsji håper på både stafett og distanserenn i februar. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
AMBISIØS: Maiken Caspersen Falla sier seg ikke fornøyd med kun sprint i OL i Sør-Korea. Den olympiske mesteren fra Sotsji håper på både stafett og distanserenn i februar. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sprint, lagsprint, stafett og gjerne distanserenn. Maiken Caspersen Falla (27) håper å kvalifisere seg til flest mulig distanser i OL til vinteren.

- Hovedmålet er å gå mest mulig i OL. Jeg har lyst til å gå sprint og lagsprint, og stafetten er også en drøm. Jeg fikk gå stafett i VM i Lahti. Det handler om å komme i form. Da tror jeg at jeg kan være aktuell på mye. Hvis jeg er i bra form, går jeg bra på distanse også, og det hadde vært morsomt å prøve seg på det også i OL, sa Falla til NTB under høydesamlingen i Val Senales for et par uker tilbake.

Samlingen ble avsluttet denne uken. Falla startet samlingen litt seint, men fullførte med stil. 27-åringen har vært dominerende i sprint i de siste sesongene, og selv om svenske Stina Nilsson har nærmet seg, er fortsatt Falla den store mesterskapsløperen med gull i både siste VM og OL.

Kvalifisering

I Lahti-VM tok hun til og med tre gull. I tillegg til individuelt sprintgull ble det gull i både lagsprint og stafett.

Falla tar ingen avgjørelse med hensyn til Tour de Ski før senere i sesongen.

- Jeg tar ingen Tour-avgjørelse før senere. Det som frister mest er å droppe det helt, men det kan også være aktuelt å reise ned for å gå noen renn. Det går også fint. Vi får se hvordan jeg ligger an i OL-kabalen og hva trenerne sier.

- Det er vel ingen grunn til å være voldsomt nervøs for at du ikke skal klare å kvalifisere deg til sprint i OL?

- Nei, jeg tenker ikke på sprinten, det er mest på distanserennene. Men jeg må kvalifisere meg på sprint også. Det er bare fire plasser, og jeg tar ingenting på forskudd.

Venter

Falla har heller ikke tatt noen endelig avgjørelse på hva hun gjør i forkant av OL i Pyeongchang. Hun vet ikke om det blir høydeopphold eller om hun lader opp hjemme i Norge. Falla har vært mesterskapsutøver uansett hva hun har valgt i tidligere sesonger.

- Jeg har ikke bestemt meg ennå. Jeg har både vært i lavlandet og i høyden før et mesterskap, og det har fungert bra med begge deler. Det handler om hva jeg føler for, om jeg vil trene mer sprint og hurtighet eller utholdenhet og distanse. Det blir en avveining. Jeg har satt det litt åpent. Jeg må følge magefølelsen når det nærmer seg.

Neste uke er det sesongåpning på Beitostølen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!