Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Drammen-sprinten 2017

Falla kastet stavene i frustrasjon etter sjokkexit: - Jeg skjønner ingenting

Maiken Caspersen Falla gikk fra tre VM-gull i Lahti til total fiasko i Drammen. Etter prologen trodde hun knapt sine egne øyne og ører.

UTSLÅTT:  Maiken Caspersen Falla fortvilte etter at hun røk ut av prologen i Drammen-sprinten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
UTSLÅTT: Maiken Caspersen Falla fortvilte etter at hun røk ut av prologen i Drammen-sprinten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

DRAMMEN (Dagbladet): I VM i Lahti vant Maiken Caspersen Falla alt hun stilte opp i og tok tre gull på tre forsøk. På Dagbladets spørsmål om hun ikke burde gå enda flere VM-distanser med den gullrekka, svarte Falla at hun heller ville forberede seg til sprinten i Drammen.

Der kom en av sesongens største overraskelser. Verdens beste sprinter gjør stort sett som hun vil i sprint, men denne gang skjedde det utrolige. 26-åringen var ikke blant de 30 beste og røk ut av prologen.

Rett før fiaskoen var et faktum, løp Falla vekk fra stadion. Hun skjønte hvor det bar hen, men forsto ingenting av hvorfor. Da den vanligvis så rolige og sindige jenta kom ut av smørebussen for å forlate Drammen, kastet hun stavene sine i frustrasjon mot en i støtteapparatet.

Øyeblikket forteller alt av sjokket, fortvilelsen og skuffelsen for den triple verdensmesteren fra Lahti etter sjokkexiten i Drammen.

- Det er helt uforståelig

Caspersen Falla forstår ikke hvordan det er mulig å gå fra så eventyrlige prestasjoner i VM til dagens 31. plass i prologen.

YDMYK: Verdensmester, Olympisk mester, snart tidenes beste sprinter, Maiken Falla var ydmyk da hun møtte Dagbladet etter medaljeutdelingen. Reporter: Øyvind Godø / Video: Lise Rafaelsen Vis mer

- Det er kjemperart. Jeg skjønner egentlig ikke hva som skjer, jeg. Jeg følte at jeg gikk bra på ski og at ting fungerte bra. Jeg forstår ingenting. Jeg har jo følt meg så bra og trent veldig godt. Alt har vært helt normalt. Det er helt uforståelig, sier Falla til Dagbladet.

Sprintverdensmeteren kunne ikke forklare hva som gikk galt.

- Jeg er jo ikke langt bak, men jeg aner ikke hvorfor jeg ryker ut. Jeg hadde kanskje ikke topp ski, eller kanskje la jeg vekk noe i en sving. Jeg aner ikke, for jeg har følt meg bra i det siste, svarer Falla på NRKs spørsmål.

- Vanligvis går jeg veldig bra på oppløpet her. Jeg må se på mellomtidene for å finne noen svar. Nå må jo bare se sprinten på TV, sier 26-åringen og smiler oppgitt og åpenbart sjokkert.

Klæbo med vanvittig prolog

Krista Pärmäkoski vant prologen, 0,57 sekunder foran Katja Visnar. Ingvild Flugstad Østberg ble beste norske jente på 3. plass i prologen.

- VAR DET SKUMMELT?: Johannes Høsflot Klæbo har tidligere sagt at det verste med å vinne er å måtte snakke engelsk. Og resten av langrennsgutta passer på å tyne han litt for det. Han tok bronse under sprinten i Lahti, og måtte gjøre en pressekonferanse på engelsk. Reporter: Øyvind Godø / Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

Kathrine Rolsted Harsem og Heidi Weng fulgte på henholdsvis 9. og 10. plass i prologen. Marit Bjørgen ble nr. 23, Anna Svendsen nr. 24, mens Mari Eide, Lotta Udnes Weng og Amalie Håkonsen Ous også tok seg videre.

I herreklassen slo Johannes Høsflot Klæbo nok en gang til med en suveren prologseier. 20-åringen smilte litt ekstra etter at de stakefrie sonene ble innført rett før rennstart og snakket i flere minutter med sin bestefar før han skulle i aksjon.

Der la de planen som gjorde at Klæbo vant prologen 3,62 sekunder foran Eirik Brandsdal. Der de norske jentene skuffet i prologen, sørget Sondre Turvoll Fossli og Pål Golberg for at det var fire nordmenn som var raskest i herreprologen i Drammen.

Sindre Bjørnestad Skar og Emil Iversen ble henholdsvis nummer 11 og 14 i prologen, mens Timo André Bakken ble nr. 19. Også Andreas Myran Steen, Finn Hågen Krogh, Petter Northug og Håvard Solås Taugbøl tok seg hårfint videre med plasseringer fra 25-28. plass.

IMPONERT: Maiken Caspersen Falla ble overrasket da hun fikk høre at Uhrenholdt Jacobsen fikk ett minutts ledelse på sin etappe. - Det var mye! Imponerende! Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media