Norge på 2.-plass i Lahti

Falla knust av Sverige på oppløpet

Maiken Caspersen Falla slapp svenske Maja Dahlqvist forbi seg i siste sving og tapte dermed søndagens lagsprint i Lahti.

SLÅTT: Maiken Caspersen Falla måtte gi tapt på oppløpet.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SLÅTT: Maiken Caspersen Falla måtte gi tapt på oppløpet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Inne på oppløpet var ankerkvinnen for Norges 1.-lag sjanseløs. Dahlqvist stakk ifra og sørget for at hun og Ida Ingemarsdotter vant lagsprinten i klassisk stil.

Tiril Udnes Weng og Falla endte 1,84 sekunder bak den svenske duoen. Noe av årsaken var at Falla hadde brukt mye krefter på å komme seg helt opp i teten tidligere på etappen.

- Jeg bare går, jeg. Jeg merket på toppen av bakken at jeg brukte alle kreftene mine på å tette den luka. Og da får det bare briste eller bære, sa hun til NRK.

- Jeg var fullstendig klar over det (at Dahlqvist kunne komme forbi). Sånn er det. I går var det jeg som kom bakfra, i dag var det hun, forklarte Falla.

Hun vant lørdagens individuelle skøytesprint i Lahti.

Sveriges 2.-lag tok 3.-plassen, mens Norges 2.-lag med Anna Svendsen og Mari Eide, som ledet klart ved siste veksling, endte på 9.-plass.

Falla er regjerende verdensmester i så vel individuell sprint som lagsprint. I Seefeld-VM senere i måneden går hun trolig lagsprinten for Norge sammen med Ingvild Flugstad Østberg. Men det hun viste i avslutningen mot Dahlqvist søndag var det ikke gullklasse over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer