Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Norge på 2.-plass i Lahti

Falla knust av Sverige på oppløpet

Maiken Caspersen Falla slapp svenske Maja Dahlqvist forbi seg i siste sving og tapte dermed søndagens lagsprint i Lahti.

SLÅTT: Maiken Caspersen Falla måtte gi tapt på oppløpet.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SLÅTT: Maiken Caspersen Falla måtte gi tapt på oppløpet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inne på oppløpet var ankerkvinnen for Norges 1.-lag sjanseløs. Dahlqvist stakk ifra og sørget for at hun og Ida Ingemarsdotter vant lagsprinten i klassisk stil.

Tiril Udnes Weng og Falla endte 1,84 sekunder bak den svenske duoen. Noe av årsaken var at Falla hadde brukt mye krefter på å komme seg helt opp i teten tidligere på etappen.

- Jeg bare går, jeg. Jeg merket på toppen av bakken at jeg brukte alle kreftene mine på å tette den luka. Og da får det bare briste eller bære, sa hun til NRK.

- Jeg var fullstendig klar over det (at Dahlqvist kunne komme forbi). Sånn er det. I går var det jeg som kom bakfra, i dag var det hun, forklarte Falla.

DOBBELT NORSK: Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo sikret seieren på lagsprinten i det som kan kalles generalprøven til VM. Norges andrelag spurtet seg også en en andreplass. Video: NRK Vis mer

Hun vant lørdagens individuelle skøytesprint i Lahti.

Sveriges 2.-lag tok 3.-plassen, mens Norges 2.-lag med Anna Svendsen og Mari Eide, som ledet klart ved siste veksling, endte på 9.-plass.

Falla er regjerende verdensmester i så vel individuell sprint som lagsprint. I Seefeld-VM senere i måneden går hun trolig lagsprinten for Norge sammen med Ingvild Flugstad Østberg. Men det hun viste i avslutningen mot Dahlqvist søndag var det ikke gullklasse over.

Lagsprinten i VM går også i klassisk stil.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!