Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Falla knuste Stina Nilsson og overtok ledelsen i verdenscupen

Dobbelt norsk i Stockholm.

LITT FOR SEN: Stina Nilsson gikk fra første til tredjeplass i verdenscupen etter tredjeplassen i Stockholm i dag.Foto Sören Andersson / TT / NTB Scanpix
LITT FOR SEN: Stina Nilsson gikk fra første til tredjeplass i verdenscupen etter tredjeplassen i Stockholm i dag.Foto Sören Andersson / TT / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det er et ordentlig rotterace om seieren i sprinverdenscupen for damer. Før dagens sprint i Stockholm ledet svenske Stina Nilsson med 18 poeng på Ingvild Flugstad Østberg, og 34 poeng på Maiken Caspersen Falla. 

Vinneren av verdenscupen sikrer seg som kjent en friplass til alle sprintrennene i neste års verdenscup, og går dermed utenom de nasjonskvotene hver nasjon har. Derfor er seieren i sprintcupen ekstra viktig for både Sverige og Norge. 

Og sprinten i Stockholm ble like spennende som alle de andre sprintene har vært i år. Både Østberg, Falla og Nilsson gikk enkelt videre til semifinalene. 

Snøen var løs enkelte steder i Stockholmsløypa, ifølge NRK-kommentator Jann Post fordi det er en spesiell mose i enkelte områder av løypa som gjør det ulovlig å bruke salt der. 

I den første kontrollerte Østberg feltet og tok seg til finalen. I den andre semifinalen møtte Nilsson og Falla hverandre. 

Der var de aldri truet, selv om feltet med blant andre Ida Ingemarsdotter og Matvejeva var knallsterkt. 

- Vi skjønner jo hvorfor disse to har dominert sprintene i verdenscupen sammen med Østberg. De er rett og slett bedre, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn på sendinga fra Stockholm. 

I finalen tok Caspersen Falla kommandoen fra start, uten at hun fikk noen luke til noen av de andre. Inn på oppløpet sto de tre store skulder mot skulder. 

Der var Maiken Caspersen Falla helt uimotståelig og vant foran Østberg. Nilsson tok tredjeplassen, og dermed ble det endringer i teten i verdenscupen. 

- Jeg har veldig god selvtillit i klassisk sprint om dagen, men jeg er alltid nervøs før start, sier Caspersen Falle i seiersintervjuet.

Nå leder Falla sprintcupen totalt med fire poeng til Østberg og seks til Nilsson. Det gjenstår fire sprinter denne sesongen. 

• Kathrine Harsem, Kari Vikhagen Gjeitnes, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Mari Eide røk alle ut i kvartfinalen.