Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Falla med suveren sprintseier

Skiskytter Tiril Eckhoff yppet seg mot langrennseliten i sprinten på Beitostølen, men Maiken Caspersen Falla tok en forventet finaleseier.

BEST PÅ BEITO: Maiken Caspersen Falla.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BEST PÅ BEITO: Maiken Caspersen Falla. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Falla var storfavoritt, men det var knyttet stor spenning til Eckhoff. Skiskytteren overrasket alle da hun slo Falla i prologen tidligere lørdag.

Eckhoff holdt lenge med, men Falla viste ren styrke da hun rykket ifra i siste bakke. På oppløpet var det ingen tvil, og 28-åringen gikk kontrollert inn til seier.

- Jeg følte meg bedre og bedre utover dagen. Det er litt typisk på denne tiden. I går var det en veldig tung dag, og det var prologen i dag også. Det var ikke noe godfølelse, men når det kommer til finalen, føler jeg at jeg får gjort det beste ut av det, sa Falla til NRK etter målgang.

Stortalentet Kristine Stavås Skistad (19) endte på andreplass, mens Lotta Udnes Weng ble treer. Eckhoff kom inn på en sterk fjerdeplass etter å ha blitt inneklemt på oppløpet.

- Liten taktisk bommert på slutten, men jeg går med verdens beste skijenter foran et supert publikum, så jeg er kjempefornøyd, sa skiskytter Eckhoff til NRK.

Kari Øyre Slind tok femteplassen, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen kom sist.

Ragnhild Haga fikk det ikke helt til å klaffe på oppløpet i semifinalen og ble nummer fire. Tiden holdt ikke til finaleplass.

Heidi Weng røk ut i kvartfinalen etter å ha blitt slått av Skistad på oppløpet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!