Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Falla slakter Nilssons stil: - Lange bein og armer overalt

Falla føler at Nilsson-uhell ødela for henne.

UHELL: Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla gikk inn til OL-bronse på lagsprinten - slått av gullvinner USA og Sverige rett før oppløpet. Video: Lise Rafaelsen Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet):

Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla gikk inn til OL-bronse på lagsprinten - slått av gullvinner USA og Sverige rett før oppløpet.

Etterpå var Falla misfornøyd.

Hun var kritisk til sølvvinner og ankerkvinne Stina Nilsson som nesten felte Falla ned den siste bakken.

- Stina kommer ut av balanse, og hun velger plutselig en annen linje... Hun kommer på innsiden og mister balansen. Da kjører hun inn i meg. Mentalt er det en smell for meg. Jeg har fokus på det som skal skje, og plutselig må jeg kjempe for å holde meg på beina, sier Falla til Dagbladet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Dette skjedde noen hundre meter før oppløpet der alt skulle avgjøres, men plutselig var Norge sjanseløse mot de to konkurrentene i bunnen av bakken.

- Jeg blir satt ut og jeg mister fart. Jeg får ikke kjørt bakken slik jeg håper. Plutselig kom begge på hver sin side av meg, og da var jeg låst. Det var kjedelig. Hadde jeg tapt på oppløpet, så hadde jeg i alle fall fått en ærlig kamp. Det ble det ikke nå. Jeg fikk ikke vist fram mitt beste. Det er litt typisk at det er Stina som gjør dette, sier Falla.

- Hvorfor typisk Stina? spør Dagbladet.

- Hun er rotete i feltet. Det er lange bein og armer som dukker opp overalt. Jeg tror ikke det er meningen, men det er mer måten hun går på, sier Falla.

- Har du snakket med Stina om det? spør en reporter

- Jeg kommer ikke til å snakke med Stina om dette i dag, det får bli seinere. Jeg vil heller ha fokus på å vinne på oppløpet, ikke å bli dyttet i bakken. Jeg må bare takle dette, og sånt skjer i sprint, sier Falla.

THRILLER: Det ble en thrilleravslutning på lagsprinten for kvinner, der medaljene skulle fordeles mellom Norge, Sverige, og USA! Se reaksjonene fra svenske Expressen. Video: Expressen Vis mer

Stina Nilsson forteller at hun ikke føler noen skyld.

- Det er ingenting som noen av oss tjener på. Ingen kan klage på det, sier Stina Nilsson til Dagbladet.

Det ble nemlig et drama på lagsprinten, der det ganske tidlig ble klart at USA, Sverige og Norge skulle kjempe om medaljene. På siste etappe gikk alle tre nærmest likt ut, men i den siste bakken ble Falla slått sjakk-matt. Dermed var det bare USA og Sverige som gjorde opp om gullet, der Jessica Diggins og USA var et hestehode foran.

- Maiken skulle være først over toppen, og det var hun. Det ble litt kluss i bunnen der hun mistet fart. Da ble det bronse. De to andre var veldig sterke, sier Marit Bjørgen til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Vi visste det skulle bli jevnt. USA og Sverige var sterkest, sier Bjørgen.

Hun forteller at det helt til det siste var uavklart hvem som skulle gå siste etappe - og at det var trenerne som fikk det siste ordet.

Langrennsjentenes neste sjanse er tremila fredag.

Kvinner, lagsprint:

Gull: USA (Kikkan Randall/Jessica Diggins) 15.56,47,

sølv: Sverige (Charlotte Kalla/Stina Nilsson) 0.00,19 min. bak,

bronse: Norge (Marit Bjørgen/Maiken Caspersen Falla) 0.02,97,

4) Sveits (Nadine Fähndrich/Laurien van der Graaff) 0,21,32, 5) Finland (Mari Laukkanen, Krista Pärmäkoski) 0.21,71, 6) Slovenia (Alenka Cebasek/Anamarija Lampic) 0.31,77, 7) Polen (Justyna Kowalczyk/Sylwia Jaskowiec) 0.36,01, 8) Frankrike (Aurore Jean/Coraline Thomas Hugue) 0.36,02, 9) OAR 0.45,29 (Natalia Neprijajeva/Julia Belorukova), 10) Tyskland (Nicole Fessel/Sandra Ringwald) 1.10,10.

21 lag fikk plassering.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!