Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Falla spurtslått på oppløpet

Maiken Caspersen Falla og Tiril Udnes Weng i finalen, men det ble slovensk seier på dagens sprint.

AKKURAT BAK: Maiken Caspersen Falla ledet, men ble slått på oppløpet under sprinten i Lenzerheide.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
AKKURAT BAK: Maiken Caspersen Falla ledet, men ble slått på oppløpet under sprinten i Lenzerheide. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Maiken Caspersen Falla og Tiril Udnes Weng imponerte og tok seg til finale på sprinten i Lenzerheide.

Maiken Caspersen Falla har annonsert at hun ikke skal gå flere etapper i årets Tour, men fikk med seg seg en andreplass fra touren før hun reiste hjem.

I finalen tråkket Diggins til fra start og satte opp høyt tempo. Fikk med seg Falla og Lampic, mens resten slet med å henge på.

Andre gang opp bakken tråkket Falla til og det var Anamarija Lampic som fikk en kjempeposisjon i ryggen. Falla ledet inn på oppløpet og ble utfordret av Lampic, hvor sloveneren var sterkest og knep seieren med noen centimeter.

Dermed tok hun karrierens største seier til nå.

Etter en sterk fellesstart i går gikk Tiril Udnes Weng seg helt inn i tetssjiktet i touren etter to etapper. Med dagens sjetteplass er bare Johaug den nye lederen Natalija Neprjajeva foran sammenlagt.

Røk i kvartfinalen

Maiken Caspersen Falla, Anne Kjersti Kalvå og Therese Johaug valgte alle det første heatet, sammen med Jessica Diggins og Anamarija Lampic, samt Kerrtu Niskanen.

Johaug ble nummer fem i heatet og havnet dermed på mellom 20 og 25 totalt i denne sprinten og fikk med seg

Jeg tror Johaug er fornøyd med det. Uansett resultat videre skal Therese være fornøyd, sier Petter Northug hos TV 2.

- Alle sekunder teller. Sprint er rett og slett ikke min greie. Jeg har syre fra start, så jeg får hjem og trene på det, sier Johaug.

Tok inn på Johaug

Av Johaugs konkurrenter var Neprjajeva, Diggins og Weng de tøffeste som tok seg videre fra prologen.

Weng fikk bare to bonussekunder på Johaug, etter å ha blitt nummer fire i sin kvartfinale.

Både Diggins og Neprjajeva tapte tid på gårsdagens fellesstart. Spesielt Diggins hadde grusomme ski og tapte hele ett minutt og 20 sekunder til Johaug.

Med finaleplass på sprinten hentet de inn mye av tiden de to tapte til Johaug i går og Neprjajeva gikk til og med forbi.