VANT: Maiken Caspersen Falla jubler for sprintseier i Drammen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VANT: Maiken Caspersen Falla jubler for sprintseier i Drammen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Langrenn:

Falla suveren i sprinten i Drammen

Overlegen i finalen.

DRAMMEN (Dagbladet): Maiken Caspersen Falla vant langrennssprinten i Drammen i overlegen stil.

- Det er helt fantastisk. Dette er favorittbanen min. Det er her det er best stemning i løpet av hele året, sier Falla til NRK.

Falla og svenske Stina Nilsson har dominert i sprint det siste året og igjen ble det en duell mellom de to.

I finalen tok Falla kommandoen fra start - og hun så seg aldri tilbake. På oppløpet var den norske jenta sikker. Nilsson tok 2. plassen, noen meter bak.

- Jeg hadde fokus på å være rask i starten. Det har jeg aldri gjort før. Jeg lærte det av Mari (Eide), sier Falla.

Dette var Fallas fjerde seier i Drammen. Nå skiller 48 poeng mellom Falla og Nilsson i sprintcupen sammenlagt. Det er bare 50 poeng igjen å kjempe om i Falun, der den siste sprinten finner sted.

- Det er viktig for meg å vinne sammenlagt. Jeg føler jeg har mye energi og jeg nyter resten av sesongen. Jeg er veldig fornøyd, sier Falla etter løpet.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Østberg uheldig

I semifinalene var Maiken Caspersen Falla best og vant foran Stina Nilsson i et knalltøft heat med Jessica Diggins og Ingvild Flugstad Østberg.

- Jeg følte jeg var sterk nok til en finale. Det er kjipt, sier Ingvild Flugstad Østberg til NRK etter exit i semifinalen.

Tiril Udnes Weng røk også ut i semifinalen etter at hun ble felt av en annen. Det betød at Falla var eneste norske løper i finalen.

Tett i sammendraget

Maiken Caspersen Falla og Stina Nilsson kjemper en intens kamp om seieren i sprintcupen. 28 poeng skilte i favør Falla før sprinten i Drammen.

- Maiken var den sterkeste skiløperen, sier trener Roar Hjelmeset til Dagbladet.

I fjor ble Maiken Caspersen Falla bare nummer 31 i prologen i Drammen. Nå er formen en helt annen for Norges beste kvinnelige sprinter.

Fra prologen i dag av viste Falla seg frem. Der var hun med god margin den beste.

Ni norske kvinner gikk videre til kvartfinalene. For Heidi Weng gikk det med et nødskrik. Weng var den 30. og siste løperen som kom seg med fra prologen.