Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Falla tapte ny spurtduell mot Matvejeva

VANT IGJEN: Natalia Matvvejeva spurtet raskest på dagens lagsprint. Dette bildet er fra gårsdagens sprint. Foto: NTB Scanpix
VANT IGJEN: Natalia Matvvejeva spurtet raskest på dagens lagsprint. Dette bildet er fra gårsdagens sprint. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen jaktet seier på lagsprinten i Toblach, men Falla tapte spurten mot Russland og Sverige.

Falla og Jacobsen tok kommandoen fra start, men trøblet litt med vekslingen på et par av de første etappene. Etter hvert løste det seg. Norge vekslet først før siste etappe, et like stykke foran Sverige og Russland. Men Maiken Caspersen Falla ble raskt hentet inn av de to rivalene og Tyskland.

I spurten var Matvejeva raskest, som hun også var i sprinten lørdag. Også det svenske laget, Hanna Falk som ankerkvinne, snek seg foran Norge 1.

- To russiske seirer på én helg i kvinneklassen. Dét er lenge siden, sa NRKs kommentatorer.

Norges andrelag gikk inn til sjetteplass på lagsprinten, drøyt ti sekunder bak de russiske vinnerne. Marthe Kristoffersen og Tiril Udnes Weng gikk for Norge 2.

Matvejeva gikk med Julija Belorukova på det russiske førstelaget, mens Ida Ingemarsdotter gikk med Hanna Falk.

Fjerdeplass for herreduo

Sindre Bjørnestad Skar og Johannes Høsflot Klæbo hadde håp om seier på lagsprinten i Toblach, men måtte ta til takke med fjerdeplass. Canada vant.

Alex Harvey og Len Valjas kunne juble for canadisk seier på lagsprinten. Sverige 1 med Oskar Svensson og Karl-Johan Westberg ble nummer to, mens Italia 1 med Dietmar Nöckler og Federico Pellegrino ble treer. Norge 1 med Sindre Bjørnestad Skar og Johannes Høsflot Klæbo ble nummer fire.

Skar sørget for å sende Klæbo ut i tetgruppen på siste etappe, men Harvey, Svensson og Pellegrino fikk et lite forsprang i den siste bakken før mål. I spurten maktet ikke Klæbo å ta seg forbi trioen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling