Falla vant - men ble disket rett etter målgang: - Synes de legger opp til det

- Drøyt å bli diska.

DISKET: Maiken Caspersen Falla vant den klassiske sprinten på Beitostølen, men ble disket for å ha hoppet inn foran Ingvild Flugstad Østberg. Foto: NTB Scanpix
DISKET: Maiken Caspersen Falla vant den klassiske sprinten på Beitostølen, men ble disket for å ha hoppet inn foran Ingvild Flugstad Østberg. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg og prologvinner Maiken Caspersen Falla viste seg som to de to sterkeste løperne under den klassiske sprinten på Beitostølen.

I finalen var det Maiken Caspersen Falla som trakk det lengste strået - men ble diskvalifisert for å ha hoppet inn i sporet rett foran Ingvild Flugstad Østberg og kjørte over skiene hennes underveis i finalen.

Dermed var det russiske Natalia Maatveva som ble utropt som vinner, med Flugstad Østberg på tredjeplass.

- Jeg går jo i veien for Ingvild. Men den svingen de har lagt opp der er veldig vrien og brå. Det blir litt lagt opp til at det skal bli litt dytting og knall og fall. Jeg synes det er litt drøyt å bli diska, men jaja, det er jo bare Beitostølen da, sier Maiken Caspersen Falla til NRK.

Fjorårets sprint på Beitostølen ble vunnet av overraskelseskvinnen Barbro Kvåle. Fjorårsvinneren hadde med seg en god dose flaks i dag, og nådde finalen ved å gå videre på tid både fra kvart- og semifinalen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Barbro Kvåle og Polina Kovaleva var de andre tre i finalen.

Heidi Weng tok seg ikke videre fra prologen, og måtte se finalene fra sidelinja. 

- Jeg tryna og da er det gjort, forklarer Weng til NRK.