OPPTUR: Maiken Caspersen Falla fikk en kjærkommen opptur da hun vant lørdagens klassiske verdenscupsprint i Otepää. Video med tillatelse fra NRK Vis mer

Falla vant da Nilsson måtte trekke seg

Maiken Caspersen Falla fikk en kjærkommen opptur da hun vant lørdagens klassiske verdenscupsprint i Otepää.

Finalen ble en duell mellom den norske sprintdronningen og russiske Natalia Neprjaeva. I siste del var Falla klart best.

Dermed var hun tilbake på pallen etter seks sprintmisser tidligere denne vinteren. Fallas formbeskjed kommer bare en måned før VM i Seefeld.

Den svenske sprintdronningen Stina Nilsson måtte trekke seg fra sprintfinalen i Otepää lørdag som følge av at hun skadet seg i semifinalen.

Ane Appelkvist Stenseth kvalifiserte seg for en sprintsemifinale for første gang i karrieren. Der ble det imidlertid stopp. Røk gjorde også Anna Svendsen.

Mari Eide og Astrid Uhrenholdt Jacobsen røk ut i kvartfinalene. Jacobsen, som var tilbake i verdenscupen etter sykdomsproblemene hun pådro seg under Tour de Ski, var én av tre løpere som måtte overende i det siste kvartfinaleheatene. Dermed var sjansene spolert.

Harsem gikk inn til 29.-plass i prologen og var kvalifisert for kvartfinalene, men valgte å trekke seg på grunn av sykdom. Varden Meråker-løperen stiller heller ikke til start på søndagens 10 kilometer i klassisk stil i Otepää.

(NTB)