Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Blinkfestivalen

Falla vant etter ublidt møte med asfalten: - Jeg har aldri tryna så ekkelt på rulleski

Men Falla samlet seg og viste alle hvem som er verdens beste sprinter under Blinkfestivalen.

FALT: Maiken Caspersen Falla gikk på trynet i asfalteni kvartfinalen. Etter å ha fått en lucky loser-billett, vant hun i finalen. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet
FALT: Maiken Caspersen Falla gikk på trynet i asfalteni kvartfinalen. Etter å ha fått en lucky loser-billett, vant hun i finalen. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDNES/OSLO (Dagbladet): Blinkfestivalen ble avsluttet lørdag med sprint for både herrer og kvinner.

Maiken Caspersen Falla viste at formen er i anmarsj da hun vant rulleskirennet. Men det var ikke helt gitt at det skulle bli slik.

Falla fikk nemlig et ublidt møte med asfalten i kvartfinalen, og klarte ikke å kjempe om seieren. Det var en lucky loser-billett som sendtehenne til finale-heatet.

- Jeg hadde nesten ikke lyst til å gå mer etter at jeg tryna. Jeg har aldri tryna så ekkelt på rulleski noen gang. Jeg så bare asfalten centimetere fra ansiktet mitt, sier VM- og OL-mesteren etter løpet.

Kunne ikke gått bedre

Hun slo heldigvis ikke hodet. Og selv om hun - som hun sier selv - røk på et skikkelig mageplask - så samlet hun seg og var sterkest i finalen.

- Jeg er veldig glad for at det gikk så bra. Det kunne jo ikke gått bedre. Den flaksen jeg hadde i dag, tar jeg med meg videre, sier Falla.

Hun slo russiske Natalia Matveeva i spurten. Ingvild Flugstad Østberg tok tredjeplassen.

ENDELIG SEIER: Sindre Bjørnestad Skar fikk revansje for fredagens renn da han vant sprinten lørdag. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet
ENDELIG SEIER: Sindre Bjørnestad Skar fikk revansje for fredagens renn da han vant sprinten lørdag. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet Vis mer

- Det har jeg trent mye på å få til, sier Falla fornøyd.

Savnet Ustjugov

Sindre Bjørnestad Skar vant herrenes utgave.

- Dette var moro. Jeg synes jeg treffer bra på avslutningen i dag, det har kanskje vært akilleshælen min før. Det tar jeg med meg videre.

Gårsdagens vinner, Sergej Ustjugov, brakk staven i semifinalen. Skar ble nummer to i fredagens renn, slått av nettopp Ustjugov.

- Jeg skulle gjerne hatt han i finalen og slått han i dag, sier Skar.

Han klarte aldri å kjempe om en finaleplass. Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby reiste hjem tidligere under festivalen.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!