Falla vant i Drammen. Men det er Bjørgen som kan kalle seg sprintdronninga

To ulike triumfer for to norske superjenter.

(Dagbladet): Det var ikke bare en verdenscupseier som skulle deles ut i Drammen i ettermiddag.

Den gjeve sammenlagtkula i sprintverdenscupen lå også i potten for enten Marit Bjørgen eller Ingvild Flugstad Østberg.

Før dagens klassisksprint ledet Bjørgen med 40 poeng på Flugstad Østberg. Hvis sistnevnte vant og Bjørgen ble nr. 3, ville de ende opp med akkurat like mange poeng, men Bjørgen ville triumfere på antall enkeltseire.

Vant gjorde imidlertid Maiken Caspersen Falla, som kunne juble for verdenscupseier i Drammen. Jublet gjorde også Bjørgen, som med sin 3. plass gikk til topps i sprintverdenscupen sammenlagt.

- Det er fantastisk å vinne. Jeg trives virkelig i Drammen. Det er et stort publikum og en fantastisk atmosfære. Mamma og venner heiet på meg, og det er moro å gå her, sier Maiken Caspersen Falla til FIS.

Heidi Weng ble nr. 2 i Drammen-sprinten, mens Østberg havnet på 4. plass i løpet og dermed på 2. plass i sprintverdenscupen.

Østberg i trøbbel Det ble drama i allerede første kvartfinale i det knalltøffe heatet med både Flugstad Østberg, Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Det ble til slutt en ekstremt jevn duell mellom de tre norske essene, der Falla og Jacobsen slo Østberg med få centimeter. Dermed var Bjørgens hovedutfordrer i kampen om sprintcupen sammenlagt i fare og måtte håpe at tiden var god nok.

Langrennsdronninga fra Rognes vant på sin side sitt kvartfinaleheat suverent foran Heidi Weng, mens Charlotte Kalla ble slått ut av de norske jentene.

Trist avslutning for Brun-Lie Også Kahtrine Harsem og Kari Vikhagen Gjeitnes tok seg videre til semifinalen. Celine Brun-Lie røk dessverre ut i kvartfinalen i sitt siste verdenscuprenn i karrieren.

- Det er kjempegøy å få gå det siste rennet i Drammen. Jeg skulle gjerne gått bedre. Det er mye følelser nå. Det er trist, men det er riktig, sier Brun-Lie til NRK.

Det positive var imidlertid at Flugstad Østberg gikk videre på tid. Dermed levde duellen mot Bjørgen videre.

Solide norsk semifinaler Tidenes beste kvinnelige langrennsløper ble slått av Stina Nilsson i semifinalen, men tok seg likevel videre til finalen. Da måtte Flugstad Østberg gjøre det samme, og 24-åringen leverte som bare det.

Østberg gikk ifra alt og alle og vant semifinalen suverent. Weng tok seg også videre til finalen. Det samme gjorde Falla på tid.

Spennende finale I finalen smatt Østberg rett foran Bjørgen og sikret seg et overtak i den store sprintduellen. Men Rognes-jenta lot seg ikke knekke og tilrev seg initiativet i løpet og gikk først inn på oppløpet.

Der ble hun imidlertid passert av Caspersen Falla, som kapret verdenscupseieren. Bjørgen jublet til tross for 3. plass, for hun er årets sprintdronning i kraft av sammenlagttriumfen i sprintverdenscupen.

Weng, som ble nr. 29 i prologen, imponerte også stort med sin 2. plass.

JUBLET: Både Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla kunne juble etter sprinten i Drammen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
JUBLET: Både Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla kunne juble etter sprinten i Drammen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer