BLE LIGGENDE: Maiken Caspersen Falla klarte ikke å reise seg etter finalen på dagens sprint. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
BLE LIGGENDE: Maiken Caspersen Falla klarte ikke å reise seg etter finalen på dagens sprint. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer

Tour de Ski 2018 åpningsdistansen

Falla vurderer å gi seg i Tour de Ski etter ett renn: - Må ta en tur til legen nå

Klarte ikke stå på beina etter dagens sprint.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LENZERHEIDE (Dagbladet): Det så ut som om Maiken Caspersen Falla hadde en uvanlig tung dag i sprintløypa i Sveits, og synet bedro oss heller ikke.

Falla, som ikke har blitt slått av andre enn Stina Nilsson i en sprintfinale på gud vet hvor lenge, endte på tredjeplass i Tour de Skis åpningssprint bak Laurien van der Graf og Sophie Caldwell.

- Jeg er nummer tre, så det er ikke noe å grave seg ned for, men det er den følelsen når du kommer i mål og ser stjerner og såvidt klarer å holde deg på beina. Det er ikke sånn det pleier å være, sier Falla i pressesonen etter løpet.

Lå lenge i snøen

Hun lå lenge i snøen i målområdet og gispet etter luft. En god stund etter de to andre pallplasserte damene, fant hun veien ut på æresrunden.

- Jeg klarte ikke reise meg. Beina ville ikke bære meg, forteller Falla til Dagbladet.

- Det var tøffe tak i dag, altså. Jeg var ikke helt i slaget i dag, og det merket jeg allerede på prologen. Jeg får kjempesyra, det er vondt i hele kroppen og jeg er uvel og kvalm og svimmel. Jeg er ikke helt meg selv, og da er jeg egentlig godt fornøyd med å komme på pallen. Det er såvidt jeg kommer meg til semifinalen, ikke sant, oppsummerer hun dagen, og sikter til at hun gikk videre fra kvartfinalen på tid.

- Jeg ga alt i dag. Det var ikke noe igjen.

Til legen

Akkurat der ligger nøkkelen til Fallas videre Tour-liv også. Etter målgang var hun ikke bare kvalm og svimmel, hun var tom for energi.

Summen av dagens opplevelser gjør at landslagslege Petter Olberg får seg et besøk i løpet av kvelden, for det er ikke sikkert at det bare er en guffen høyde-effekt Falla har kjent på i dag.

- Jeg vet ikke hva det er. Jeg har vært litt sånn i Davos for noen år siden også, men samtidig så var det ikke noen kjempegod følelse i dag. Jeg må nok ta en liten prat med legen og høre hva han sier om vurderingen framover. Jeg har ikke lyst til å ha denne følelsen her de neste tre dagene. Men jeg er positiv helt til det motsatte er bevist.

- Du går de neste rennene i touren?

- Ja, jeg har lyst til det, men jeg må se an hvordan jeg føler meg utover kvelden. Jeg har vært så uvel i dag at jeg nesten ikke har fått i meg næring, så jeg må jo se om jeg klarer å få i meg nok mat, få jogget ned og blitt kvitt den vonde følelsen som jeg har nå. Gjør jeg ikke det, er det ikke noe poeng i å gå, men jeg har veldig lyst, så jeg skal gjøre det beste for å restituere meg, sier Falla, og legger til at planen om å stå av Tour de Ski etter rennene i Oberstdorf i begynnelsen av neste uke uansett ligger fast.

- Ja, der gir jeg meg i hvert fall. Det er siste frist.

Tour de Ski glir videre i morgen, nyttårsaften, med 15 og 10 kilometer klassisk for herrer og damer. Rennene starter henholdsvis klokka 10.30 og 15.00.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer