BLE LIGGENDE: Maiken Caspersen Falla klarte ikke å reise seg etter finalen på dagens sprint. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
BLE LIGGENDE: Maiken Caspersen Falla klarte ikke å reise seg etter finalen på dagens sprint. Foto: Terje Pedersen / NTB ScanpixVis mer

Tour de Ski 2018 åpningsdistansen

Falla vurderer å gi seg i Tour de Ski etter ett renn: - Må ta en tur til legen nå

Klarte ikke stå på beina etter dagens sprint.

LENZERHEIDE (Dagbladet): Det så ut som om Maiken Caspersen Falla hadde en uvanlig tung dag i sprintløypa i Sveits, og synet bedro oss heller ikke.

Falla, som ikke har blitt slått av andre enn Stina Nilsson i en sprintfinale på gud vet hvor lenge, endte på tredjeplass i Tour de Skis åpningssprint bak Laurien van der Graf og Sophie Caldwell.

- Jeg er nummer tre, så det er ikke noe å grave seg ned for, men det er den følelsen når du kommer i mål og ser stjerner og såvidt klarer å holde deg på beina. Det er ikke sånn det pleier å være, sier Falla i pressesonen etter løpet.

Lå lenge i snøen

Hun lå lenge i snøen i målområdet og gispet etter luft. En god stund etter de to andre pallplasserte damene, fant hun veien ut på æresrunden.

- Jeg klarte ikke reise meg. Beina ville ikke bære meg, forteller Falla til Dagbladet.

- Det var tøffe tak i dag, altså. Jeg var ikke helt i slaget i dag, og det merket jeg allerede på prologen. Jeg får kjempesyra, det er vondt i hele kroppen og jeg er uvel og kvalm og svimmel. Jeg er ikke helt meg selv, og da er jeg egentlig godt fornøyd med å komme på pallen. Det er såvidt jeg kommer meg til semifinalen, ikke sant, oppsummerer hun dagen, og sikter til at hun gikk videre fra kvartfinalen på tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg ga alt i dag. Det var ikke noe igjen.

Til legen

Akkurat der ligger nøkkelen til Fallas videre Tour-liv også. Etter målgang var hun ikke bare kvalm og svimmel, hun var tom for energi.

Summen av dagens opplevelser gjør at landslagslege Petter Olberg får seg et besøk i løpet av kvelden, for det er ikke sikkert at det bare er en guffen høyde-effekt Falla har kjent på i dag.

- Jeg vet ikke hva det er. Jeg har vært litt sånn i Davos for noen år siden også, men samtidig så var det ikke noen kjempegod følelse i dag. Jeg må nok ta en liten prat med legen og høre hva han sier om vurderingen framover. Jeg har ikke lyst til å ha denne følelsen her de neste tre dagene. Men jeg er positiv helt til det motsatte er bevist.

- Du går de neste rennene i touren?

- Ja, jeg har lyst til det, men jeg må se an hvordan jeg føler meg utover kvelden. Jeg har vært så uvel i dag at jeg nesten ikke har fått i meg næring, så jeg må jo se om jeg klarer å få i meg nok mat, få jogget ned og blitt kvitt den vonde følelsen som jeg har nå. Gjør jeg ikke det, er det ikke noe poeng i å gå, men jeg har veldig lyst, så jeg skal gjøre det beste for å restituere meg, sier Falla, og legger til at planen om å stå av Tour de Ski etter rennene i Oberstdorf i begynnelsen av neste uke uansett ligger fast.

- Ja, der gir jeg meg i hvert fall. Det er siste frist.

Tour de Ski glir videre i morgen, nyttårsaften, med 15 og 10 kilometer klassisk for herrer og damer. Rennene starter henholdsvis klokka 10.30 og 15.00.