Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Maiken Caspersen Falla vant åpningssprinten på Beitostølen

Fallas ukjente drama: - Hatt fire tester som absolutt ikke har vært innafor

OL-mesteren i villrede om hvorfor.

BLE BEROLIGET: Maiken Caspersen Falla har slitt med kroppen de to siste månedene, men i dag var hun tilbake på vinnersporet. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
BLE BEROLIGET: Maiken Caspersen Falla har slitt med kroppen de to siste månedene, men i dag var hun tilbake på vinnersporet. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Maiken Caspersen Falla var overlegen fra prolog til finale på dagens nasjonale åpning i sprint på Beitostølen.

Den olympiske mesteren imponerte alle, inkludert konkurrentene, og viste at hun er i rute før hun skal forsvare OL-gullet på distansen i februar.

- Det rykket hun viste underveis der har jeg ikke sett så mye til på trening i år, så det overrasket meg litt, sa Mari Eide etter dagens andreplass.

Og det stemmer, bekrefter Falla overfor Dagbladet.

Den regjerende olympiske mesteren og verdenscupvinneren i sprint har nemlig trøblet voldsomt med den fysiske formen de siste månedene.

Helt fram til helgens sesongåpning, faktisk.

Elendige tester

- Jeg har snakket litt om at jeg ikke har vært helt hundre de siste to månedene nå før sesongstart. Ting har ikke vært helt som jeg har håpet, men etter at jeg kom hjem fra Val Senales har pila pekt i riktig retning. Testene har vært sånn at enten er de innafor, eller så er de utafor, og jeg har vel hatt fire tester som absolutt ikke har vært innafor. Tirsdagen før jeg reiste hit var det endelig innafor igjen, og jeg målte det høyeste O2-opptaket jeg noensinne har hatt. Da får du litt mer selvtillit, sier Falla til Dagbladet.

- Har du vært bekymret?

- Nei, jeg har ikke vært det. Jeg har bare ikke skjønt hva som har vært galt. Jeg føler jeg har gjort alt likt som før, men så plutselig responderer man ikke på treninga og så hjelper det ikke å ta det litt med ro heller. At det plutselig ble bra igjen etter Val Senales er jo litt rart, men derfor er det enda artigere å få det til i dag. Spesielt når man føler at testene har vært litt for dårlige.

Med fire tester som viser at det fysiske ikke er som det skulle vært, skulle man tro alarmklokkene ringte høyt og lenge, men sånn har det ikke vært.

Kunne bikket over

I Val Senales fikk Falla trene på egen hånd og i sitt eget tempo. Hun har ikke funnet helt ut av hva det er som har vært galt heller.

- Jeg tror det er litt sammensatte ting. Det handler både om treningsbelastning og ting utenfor. Det er vanskelig å sette fingeren på akkurat hva det er, men det er en veldig balansegang for oss. Jeg tror bare det var på vei til å bikke over, men så klarte jeg heldigvis å kjenne det før det var for seint, sier Falla til Dagbladet.

Det var altså lite som tydet på at Falla har slitt med formen under dagens sprint, og til tross for den overlegne seieren tror Falla hun har mer å spa på med når verdenscupen åpner neste helg.

Men da må hun også få kontroll på alle de små detaljene som til slutt gir toppresultater. I dag ble hun reddet av samboeren på Beitostølen.

- Jeg føler jeg har litt å gå på med tanke på toppform. Det er mye som er veldig bra, jeg finner gode rutiner og det er mye å tenke på når du går en hel dag med sprint. Jeg klarte å tenke på alt i dag, selv om jeg glemte matpakka på hotellrommet, ler hun.

- Men samboeren min er her, så han kjørte opp og hentet den. Bortsett fra det satt det meste med rutiner i dag, så da er jeg i gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!