Faller Barcelona i galactico-fella?

Frode Olsen håper på Sevilla.

(Dagbladet.no): Den spanske serien sparkes i gang denne helga. I fjor gikk tittelen til Real Madrid i aller siste runde.

Fotballekspert Frode Olsen har høye forventninger også i år.

– Jeg tror det blir veldig spennende. Det er mange lag som kan kjempe både om seriegullet og om plassene i europacupen, sier Olsen til Dagbladet.no.

Han spilte i Sevilla fra 2000 til 2002, og har fortsatt et nært forhold til både gamleklubben og spansk fotball.

Ny Real-trener

Real Madrid vant serien i fjor uten å overbevise mer enn at Fabio Capello likevel fikk sparken. I hans stol finner vi nå tyske Bernt Schuster, som allerede har lovet at Real i år skal spille som Real.

Om det betyr et offensivt stjernegalleri som ikke leverer, eller et gråsteinslag som vinner igjen er ennå ikke sikkert, sier Olsen.

– Selv om jeg har tro på Schuster, tror jeg Real Madrid er svakere enn både Sevilla og Barcelona. Også Schuster selv har innrømmet at de har langt igjen.

SUPERSTJERNER: I helga sparkes La Liga igang i Spania. Barcelonas stjernegalleri er favoritter for de fleste. Med argentinske Lionel Messi i tillegg til Ronaldinho, Samuel Etoo og Thierry Henry, kommer laget nesten med målgaranti. Foto: SCANPIX
SUPERSTJERNER: I helga sparkes La Liga igang i Spania. Barcelonas stjernegalleri er favoritter for de fleste. Med argentinske Lionel Messi i tillegg til Ronaldinho, Samuel Etoo og Thierry Henry, kommer laget nesten med målgaranti. Foto: SCANPIX Vis mer

- Komplett tropp

Det som er klart, er at Barcelona stiller sultne til ny sesong med et friskt mannskap og fire av verdens aller beste offensive spillere klare til å slippe seg løs. Samuel Eto’o, Ronaldinho, Lionel Messi og Thierry Henry høres ut som enhver klubbeiers våte drøm.

For Barca-sjef Joan Laporta har drømmen blitt virkelighet.

– Det ble nesten én for mye, det kan bli vanskelig å finne plass til alle, men de virker mer eller mindre komplette. Du skal ha et godt forsvar for å holde unna mot den gjengen der, sier Olsen, som gleder seg til  å se Ronaldinho og co.

– Det er en nytelse å se stjernene til Barcelona, og med så gode defensive spillere som de også har, blir de et veldig vanskelig lag å slå i år.

Så spørs det bare om det kan bli for mye av det gode. For det er ingen tvil om at dette er fire stjerner som alle forventer å være nettopp det.

– Jeg tror Rijkaard er en for god trener til at Barcelona går i Real Madrid-fella. De kjøpte på et tidspunkt inn stjerner over en lav sko, og fikk et lag helt uten struktur. Jeg tror treneren er for gode til at det vil skje nå.

Håper på Sevilla

Faller Barcelona i galactico-fella?

Olsens gamleklubb var med i kampen om tittelen til siste runde i fjor.

– Jeg har jo lyst til å si at Sevilla blir seriemestere, for de har tatt enorme steg de siste sesongene og de har en reell mulighet. Det blir viktig å holde på spillerne, og ikke minst treneren, som har gjort en fantastisk jobb, sier Olsen.

Han tipper Sevillas Diego Capel som årets stjerneskudd.

– Han er bare 18 år, men var fantastisk da Sevilla slo Real i supercupen, og er veldig spennende.

I andre enden av tabellen tror Olsen det blir tøft for to av de tre nyopprykkede lagene, og sier Atletic Bilbaos tid i toppdivisjonen kan være over. Baskerlaget har aldri vært ute av det øverste nivået.

– De har bare fått inn én spiller, og en trener som nesten sendte Deportivo ned i fjor. De kommer til å få det veldig vanskelig, sier Olsen til Dagbladet.no

RIVALER: Her kjemper Sevillas Daniel Alves og Real Madrids Raul om ballen under supercupfinalen forrige helg, nå starter kampen om tittelen.
DUO: Thierry Henry og Ronaldinho danner verdens kanskje farligste angrepsduo for Barcelona.
JUBEL: I fjor kunne Ruud van Nistelrooy og Real juble for tittelen. I år tror Frode Olsen at Barcelona blir for sterke.