Faller for egen styrke

Stjernefallet fra EM er neppe en livsstilssykdom. Selv om det syke er lett å se.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM er blitt de store nasjoners og de store spillernes fall. Det er sjarmerende for en gang skyld, men dårlig butikk i lengden.

Derfor går det an la seg smitte av mer enn medmenneskelighet når UEFA-president Lennart Johansson nå vil redusere antallet lag i de europeiske toppdivisjonene:

- Internasjonal fotball er viktig, men det er også helsa til spillerne. De burde spille færre kamper for klubbene sine, sier Johansson.

RENT FYSIOLOGISK

har svensken sikkert rett. Forholdet mellom kamper og trening er ikke optimalt for å dra ut sesongen de ekstra fem ukene EM-sluttspillet krever.

Men foranledningen til utspillet er klart linket til debatten som Frankrikes trener Jaques Santini startet rett etter det sensasjonelle tapet mot Hellas sist fredag. Da pekte Santini på sammenhengen mellom de franske spillernes kampprogram og manglende EM-form.

Spillemessig er Frankrike mesterskapets største skuffelse uten en toppkamp på fire forsøk. Ved siden av England og Spania er også Frankrike det landet med flest spillere i engelsk og spansk serie.

Begge disse seriene består av 20 lag. Innen neste EM i 2008 krever Johansson og UEFA at alle land har innført en maksgrense på 16 lag i sin beste divisjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer