Brå og Mikkelsplass om ukjent drama:

Fallet, draps­trusselen og flukten fra politiet

Alle kjenner staven til Brå. Her er det ukjente dramaet.

TIDENES STAFETTDRAMATIKK: Oddvar Brå (til venstre) kaster fram foten som skaffer dødt løp mellom Norge og Sovjetunionen i Holmenkollen. Foto: NTB scanpix
TIDENES STAFETTDRAMATIKK: Oddvar Brå (til venstre) kaster fram foten som skaffer dødt løp mellom Norge og Sovjetunionen i Holmenkollen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alle snakker om staven til Oddvar Brå. Det er det man husker aller mest fra den dramatiske stafetten i VM i Holmenkollen i 1982, for 37 år siden.

Men det skjedde mer enn det, både i løypa og utenfor. Mye mer. Dette var stafetten for evigheten. Stafetten som hadde alt.

Det startet med at Tor Håkon Holte sto opp den morgenen. Han skulle gå tredje-etappen og gledet seg. Han hadde følt seg i toppform. Men utover morgenen følte han seg brått ganske dårlig. Kroppstemperaturen steg raskt. Han var svimmel da han målte temperaturen som viste 40,5 grader. Feberen hadde kommet som kastet over ham. Det var utenkelig å gå. Pål Gunnar Mikkelsplass var reserve og fikk tredje-etappen. Noe som skulle vise seg å bli høydramatisk.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer