Fallon (25) sjokkerte mennene

Darts-spiller Fallon Sherrock imponerte stort da hun som første kvinne i historien vant en kamp i dart-VM.

HISTORISK: Fallon Sherrock ble den første kvinnen til å vinne en kamp i darts-VM for herrer tirsdag. Foto: NTB Scanpix
HISTORISK: Fallon Sherrock ble den første kvinnen til å vinne en kamp i darts-VM for herrer tirsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

25 år game Fallon Sherrock skrev historie da hun tirsdag kveld ble den første kvinnelige dartsspilleren i historien til å slå en mannlig motspiller i en VM-kamp.

Kampen mot Ted Evetts endte 3-2 i sett til Sherrock, som imponerte voldsomt da hun snudde kampen fra 2-1-underleget til seier.

- Jeg er målløs, jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er så glad, fordi jeg har bevist noe for kvinne-dart, at kvinner kan spille mot menn og slå dem. Jeg krysser fingrene for at dette er et steg i riktig retning. Jeg er så glad, jeg kan ikke tro det, sa en overlykkelig Sherrock på scenen etter seieren.

Publikumsfavoritt

Darts-VM arrangeres årlig i Alexandra Palace i London foran et svært publikum og har blitt en meget populær tv-idrett i Storbritannia. Publikum i salen støttet Sherrock fra start, med både sanger og voldsom jubel på sine trippel-20-kast.

Sherrock var en av to kvinnelige deltakere i årets VM, som startet med et felt på 96 deltakere. Den andre kvinnen, verdenseneren på damesiden, Mikuru Suzuki, tok sin kamp mot James Richardson til avgjørende runde i siste sett, men måtte se seg slått søndag.

Totalt har det vært fem kvinnelige deltakere i mesterskapet. I fjor deltok daværende verdensener for kvinner Lisa Ashton, men tapte sin kamp 3-1. Russiske Anastasija Dobromyslova forsøkte seg også i fjor, og fikk også et wildcard til VM i 2009. Den første kvinnen som deltok var kanadiske Gayl King i 2001.

Møter østerriker

Selv om Sherrock tok seg videre fra første runde, levnes hun ikke særlig stor sjanse til å kjempe om verdensmestertittelen. Før åpningskampen sto hun til 2000 i odds.

Etter seieren over Evetts, som er ranket som nummer 77 i verden, er Sherrock nå klar for å møte østerrikeren Mensur Suljovic i andre runde.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer