Fallon (25) sjokkerte mennene

Darts-spiller Fallon Sherrock imponerte stort da hun som første kvinne i historien vant en kamp i dart-VM.

HISTORISK: Fallon Sherrock ble den første kvinnen til å vinne en kamp i darts-VM for herrer tirsdag. Foto: NTB Scanpix
HISTORISK: Fallon Sherrock ble den første kvinnen til å vinne en kamp i darts-VM for herrer tirsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

25 år game Fallon Sherrock skrev historie da hun tirsdag kveld ble den første kvinnelige dartsspilleren i historien til å slå en mannlig motspiller i en VM-kamp.

Kampen mot Ted Evetts endte 3-2 i sett til Sherrock, som imponerte voldsomt da hun snudde kampen fra 2-1-underleget til seier.

- Jeg er målløs, jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er så glad, fordi jeg har bevist noe for kvinne-dart, at kvinner kan spille mot menn og slå dem. Jeg krysser fingrene for at dette er et steg i riktig retning. Jeg er så glad, jeg kan ikke tro det, sa en overlykkelig Sherrock på scenen etter seieren.

Publikumsfavoritt

Darts-VM arrangeres årlig i Alexandra Palace i London foran et svært publikum og har blitt en meget populær tv-idrett i Storbritannia. Publikum i salen støttet Sherrock fra start, med både sanger og voldsom jubel på sine trippel-20-kast.

Sherrock var en av to kvinnelige deltakere i årets VM, som startet med et felt på 96 deltakere. Den andre kvinnen, verdenseneren på damesiden, Mikuru Suzuki, tok sin kamp mot James Richardson til avgjørende runde i siste sett, men måtte se seg slått søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer