Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fallon (25) sjokkerte mennene

Darts-spiller Fallon Sherrock imponerte stort da hun som første kvinne i historien vant en kamp i dart-VM.

HISTORISK: Fallon Sherrock ble den første kvinnen til å vinne en kamp i darts-VM for herrer tirsdag. Foto: NTB Scanpix
HISTORISK: Fallon Sherrock ble den første kvinnen til å vinne en kamp i darts-VM for herrer tirsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

25 år game Fallon Sherrock skrev historie da hun tirsdag kveld ble den første kvinnelige dartsspilleren i historien til å slå en mannlig motspiller i en VM-kamp.

Kampen mot Ted Evetts endte 3-2 i sett til Sherrock, som imponerte voldsomt da hun snudde kampen fra 2-1-underleget til seier.

- Jeg er målløs, jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er så glad, fordi jeg har bevist noe for kvinne-dart, at kvinner kan spille mot menn og slå dem. Jeg krysser fingrene for at dette er et steg i riktig retning. Jeg er så glad, jeg kan ikke tro det, sa en overlykkelig Sherrock på scenen etter seieren.

Publikumsfavoritt

Darts-VM arrangeres årlig i Alexandra Palace i London foran et svært publikum og har blitt en meget populær tv-idrett i Storbritannia. Publikum i salen støttet Sherrock fra start, med både sanger og voldsom jubel på sine trippel-20-kast.

Sherrock var en av to kvinnelige deltakere i årets VM, som startet med et felt på 96 deltakere. Den andre kvinnen, verdenseneren på damesiden, Mikuru Suzuki, tok sin kamp mot James Richardson til avgjørende runde i siste sett, men måtte se seg slått søndag.

Totalt har det vært fem kvinnelige deltakere i mesterskapet. I fjor deltok daværende verdensener for kvinner Lisa Ashton, men tapte sin kamp 3-1. Russiske Anastasija Dobromyslova forsøkte seg også i fjor, og fikk også et wildcard til VM i 2009. Den første kvinnen som deltok var kanadiske Gayl King i 2001.

Møter østerriker

Selv om Sherrock tok seg videre fra første runde, levnes hun ikke særlig stor sjanse til å kjempe om verdensmestertittelen. Før åpningskampen sto hun til 2000 i odds.

Etter seieren over Evetts, som er ranket som nummer 77 i verden, er Sherrock nå klar for å møte østerrikeren Mensur Suljovic i andre runde.