Fallseier

SAPPORO (Dagbladet): For fire år siden ble Michael Owen tildelt et tvilsomt straffespark i åttendedelsfinalen mot Argentina. Han falt temmelig lett i går også - etter at David Beckham onsdag gikk ut og sa at England er for ærlige og flinke til å holde seg på beina.

Etter 43 minutter i går gikk Argentina-forsvareren Mauricio Pochettino på en halvhjertet høyre-venstre-finte fra Owen. Han ble dyrt straffet da han kom bortpå det engelske beinet på vei forbi ham.

- Han kom borti meg. Så jeg gikk i bakken, sier Owen.

Lovende

Dommer Pierluigi Collina fra Italia blåste straffespark, akkurat som Kim Milton Nilsen fra Danmark gjorde på Stade Geoffrey Guichard i St. Etienne i 1998. Etter ti minutter i den kampen falt Owen fjærlett. Alan Shearer satte inn 1- 0 fra straffemerket. Seks minutter seinere scoret knapt 18 år gamle Owen et av VM-historiens vakreste mål i et raid som trolig bare overgås av Maradonas kunststykke mot England i VM-kvartfinalen i 1986. Men England tapte både i 1998 og 86. I går holdt det til seier.

- Vi håpet at det skulle gå vår vei, men jeg var ikke overbevist. Vi har mange unge spillere, men klarte å forsvare oss bra. Fortsetter vi med det, kan dette gå langt, sier han.

- For ærlige

Owens fall i går var helt etter David Beckhams smak. Han mener at engelske spillere - i motsetning til kontinentale og søramerikanske (for eksempel argentinere) - utnytter reglene altfor dårlig.

- Det har alltid vært slik med engelske spillere. Vi er ikke lure nok. Vi er for ærlige. Definitivt for ærlige, sa han tidligere denne uka.

Michael Owen sa det slik:

- Det er juks å gå for et straffespark når motstanderen ikke er borti deg. Men det er ikke juks om du forsøker å få noen til å ta deg ureglementert. Det er det man må gjøre. Løpe på motspillerne med fart, og få dem til å takle deg. Man må være litt smart, må man ikke? Hva gjør du om en klønete forsvarer ønsker å kaste seg foran deg? Lar han gjøre det?

Spør Owen, som ga svaret sjøl i går.