Falsk «Hareide» lurte Gunnarsson

- Vil du bli norsk? Nannskog lot seg ikke lure.

• Hør P4s Kjetil Flygind lure Veigar Pall Gunnarsson HER!

(Dagbladet.no): En komiker som Kristian Valen har tidligere hatt stor suksess med sine presise imitasjoner av Åge Hareide. Foran onsdagens kamp mot Bosnia har en P4-reporter ringt rundt til norske kjendiser og utgitt seg for å være den norske landslagssjefen.

P4s Kjetil Flygind er langt fra så overbevisende som Kristian Valen - men det holdt til å lure Stabæks storscorer Veigar Pall Gunnarsson.

I klippet, som ligger ute på Viasats hjemmesider, forsøker «Hareide» å overbevise Gunnarsson om å skifte ut sitt islandske pass med et norsk.

- Men jeg får ikke lov

P4-Hareide: - Jeg liker deg veldig godt som spiss, og har sansen for deg da, så jeg skal gå rett to the point som det heter så fint på norsk. John (Carew) er ute med skade, så kunne du tenke deg å redde EM-kvaliken for oss? Kunne du tenke deg å bli norsk, Veigar?

Gunnarsson: - Om jeg vil bli norsk?

P4-Hareide: - Jeg vet det høres litt sprøtt ut, men. (latter)

MANGLER CAREW: Under påskudd av å være Åge Hareide, ringte P4-reporter Kjetil Flygind til Stabæks utenlandske spissduo for å høre om de kunne tenke seg å hjelpe Norge til EM. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet
MANGLER CAREW: Under påskudd av å være Åge Hareide, ringte P4-reporter Kjetil Flygind til Stabæks utenlandske spissduo for å høre om de kunne tenke seg å hjelpe Norge til EM. Foto: ARNT E. FOLVIK/Dagbladet Vis mer

Gunnarsson: - Ja...

Etter å ha satt Gunnarsson på vent og ropt litt til Ola By Rise, gjentar P4-reporteren forespørselen.

P4-Hareide: - Jeg lurer på om du kan bli norsk, gå til EM med Norge og spille for meg.

Gunnarsson: - Men det får jeg ikke lov til.

P4-Hareide: - Klart du får lov. Det er helt i orden for meg, asså. (latter)

Gunnarsson: - Men det her har jeg ingen tro på.

P4-Hareide: - Hva tenker du?

Gunnarsson: - Dette har jeg ikke lov til å gjøre. Jeg får ikke spille for det norske landslaget.

Falsk «Hareide» lurte Gunnarsson

P4-Hareide: - Kom igjen!

Gunnarsson: - Ja, det hadde vært veldig kult å spille for det norske landslaget. Men det er ikke lov å gjøre sånt uten at jeg blir norsk statsborger. Men det har jeg ikke tenkt å gjøre.

Avslørt etter ett sekund

Avslutningsvis lukter Gunnarsson omsider lunta, og gjennomskuer stuntet fra radiokanalen.

Også spisskollega Daniel Nannskog ble forsøkt lurt i fella - men svensken avslørte P4-reporteren umiddelbart.

- Jeg er ikke så lettlurt som Veigar. Jeg skjønner norsk godt, og vet at Hareide snakker Molde-dialekt, sier Nannskog - om sunnmøringen Hareide. 

- Da han spurte meg, forsto jeg at det ikke var Åge etter ett sekund. «Jo, jo» sa han. «Nei, det hører jeg at du ikke er», sa jeg, sier han til Dagbladet.no.

Han tror ikke Kjetil Flygind har noen stor framtid som Hareide-imitator.

Falsk «Hareide» lurte Gunnarsson

- Nei, det var en veldig, veldig dårlig imitasjon, ler Nannskog.

- Veigar er nok ikke like bra på å ta norske dialekter, svensk og norsk ligger litt nærmere hverandre. Jeg klarer de fleste, enten de er fra Stavanger, Trondheim eller Bergen. Trøndersk er det verste, det låter så jævlig, mener Stabæk-spissen.

IKKE LETTLURT:</B> Daniel Nannskog avslørte P4s reporter etter ett sekund.
<B>VILLE IKKE BLI NORSK:</B> Veigar Pall Gunnarsson mente det ville være morsomt å spille for Norge, men sa det ikke var aktuelt.