FALSK: Denne meldingen er lagt ut fra en falsk Petter Northug-konto på Instagram. Men Petter Northugs offisielle hjemmeside lenket til nettopp denne falske profilen. Skjermdump: Instagram.
FALSK: Denne meldingen er lagt ut fra en falsk Petter Northug-konto på Instagram. Men Petter Northugs offisielle hjemmeside lenket til nettopp denne falske profilen. Skjermdump: Instagram.Vis mer

Falsk Northug lurte svensk presse

Publiserte krasj-bilder.

(Dagbladet): Petter Northug innrømmet fyllekjøring i går kveld og en konto på Instagram har skapt forvirring.

En Instagram-konto med navn ptrthugjr har publisert et innlegg med bilde fra ulykkesstedet og teksten:

«Takk for all støtten fra kjente og ukjente. Alle som støtter meg er av mine venner. Jeg gjorde en dum feil, og er klar til å ta straffen. Når jeg er klar for det, vil jeg uttale meg om hendelsen i mediene. Dette kunne skje den beste.»

Petter Northugs offisielle hjemmeside lenket til denne kontoen, men dette ble endret etter at Dagbladet gjorde Team Northug oppmerksomme på misbruket av stjernens navn.

Endret navn I flere uker har hjemmesiden lenket til en profil som verken Northug eller teamet har kontroll over.

- Petter endret sitt nick (brukernavn) for noen uker siden. «Ptrthugjr» ble da overtatt av noen vi ikke vet hvem er. Link er rettet på hjemmesiden, sier manager Are Sørum Langås til Dagbladet i formiddag.

Lurte svenskene Northugs ekte Instagram-konto endret navn til jantelov1 for noen uker siden og da benyttet andre muligheten til å stjele langrennsløperens gamle brukernavn. Northugs navnendring skjedde uten at det ble registrert på hjemmesiden som derfor lenket til den falske profilen.

Blant annet svenske Expressen ble lurt av bedragerne som publiserte et bilde av Northugs Audi A7 for ei uke siden. Bildet er nå fjernet.

FEIL LENKE: Northugs offisielle hjemmeside lenket til en falsk Instagram-konto. Lenken er nå endret etter at Dagbladet påpekte feilen.
FEIL LENKE: Northugs offisielle hjemmeside lenket til en falsk Instagram-konto. Lenken er nå endret etter at Dagbladet påpekte feilen. Vis mer

Etter det Dagbladet erfarer opplevde den svenske avisa leserstorm av flere som påpekte at profilen mest sannsynlig var falsk.