Ingen krystallkule til Johaug - Bolsjunov tok saken i egne hender

Falsk pokal til Bolsjunov - ingen til Johaug

Therese Johaug har fremdeles ikke mottatt krystallkula som symbolet på sammenlagttriumfen i verdenscupen. Aleksandr Bolsjunov har fått seg en «krystallkule», men den viser seg å være falsk.

HAR IKKE MOTTATT KRYSTALLKULA: Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo må trolig vente enda litt lenger før de får sine velfortjente pokaler. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
HAR IKKE MOTTATT KRYSTALLKULA: Therese Johaug og Johannes Høsflot Klæbo må trolig vente enda litt lenger før de får sine velfortjente pokaler. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Therese Johaug og Aleksandr Bolsjunov har fremdeles ikke mottatt krystallkula, som er beviset på at de var verdens beste langrennsløpere i henholdsvis kvinne- og herreklassen denne sesongen og vant verdenscupen sammenlagt.

- Jeg har ikke hørt noe om den og hva skjer der, sier Johaugs manager Jørn Ernst til Dagbladet.

Heller ikke Johannes Høsflot Klæbo og Linn Svahn har mottatt sine pokaler for å ha vunnet sprintverdenscupen sammenlagt.

FALSK POKAL: Aleksandr Bolsjunov har fått en hjemmelaget krystallkule i påvente av den ekte. Foto: Privat
FALSK POKAL: Aleksandr Bolsjunov har fått en hjemmelaget krystallkule i påvente av den ekte. Foto: Privat Vis mer

- Situasjonen rundt oss har gjort at jeg ikke har rukket å tenke for mye på kula fra sammenlagtseieren i sprintcupen. Jeg ser at Bolsjunov har fått laget seg en kule for sammenlagtseieren. I år har han vært verdens beste langrennsløper, så den fortjener han, sier Johannes Høsflot Klæbo til Dagbladet.

Coronapandemien sørget for en brå avslutning på langrennssesongen i 2019/2020, slik at denne kvartetten aldri mottok sine pokaler i forbindelse med verdenscupavslutningen som ble avlyst.

Stor usikkerhet

Vegard Ulvang, langrennssjef i FIS, opplyser til Dagbladet at han tror det vil ta tid før verdenscupvinnerne mottar sine pokaler i lys av coronapandemien.

- Jeg vet ikke, men antar man må finne en passende anledning - og det virker som det kan ta en stund, svarer Ulvang.

Pierre Mignerey, renndirektør i FIS, håper de finner en fornuftig og verdig løsning på utdelingen av pokalene.

HAR HELLER IKKE FÅTT SPRINTKULA: Johannes Høsflot Klæbo forstår at premieutdelingen tar tid.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
HAR HELLER IKKE FÅTT SPRINTKULA: Johannes Høsflot Klæbo forstår at premieutdelingen tar tid. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Vi jobber med å finne en løsning og vil avgjøre sammen med utøverne hvordan de skal få motta krystallkulene sine og på hvilken måte som er foretrukket, sier Mignerey til Dagbladet.

Aleksandr Bolsjunov hadde sett fram til å stå øverst på podiet og motta krystallkula for første gang av en mannlig russer siden 1983, nærmere bestemte Alexander Zavyalov, som representerte Sovjet.

- Jeg vet ikke hva som skjer. Det spørsmålet må stilles til FIS. Jeg forstår at det er spesielle tider, sier Bolsjunov til den russiske avisa Sport Express.

Falsk krystallkule

Bolsjunov har imidlertid funnet en slags løsning på situasjonen, ettersom hans far tok saken i egne hender og laget en håndlaget «krystallkule» til 23-åringen.

SJOKKERT: Ansgar Evensen sjokkerte hele Ski-Norge med å vise fingeren til TV-kameraene før seieren på sprinten. Sjokkert ble også verdens beste skiløper, Therese Johaug. Video/reporter: Kristoffer Løkås/Øyvind Godø Vis mer

- Jeg våknet opp og hørte at faren min jobbet med noe. Pappa sa at hvis han hadde visst at jeg ikke fikk krystallkula i Canada, ville han ha laget denne versjonen før og gitt den til meg da jeg landet i Russland, forteller Bolsjunov om farens hjemmelagde pokal.

Den løsningen synes Klæbo- og Johaug-leiren er kreativ.

- Vi får lage en slik pokal som Bolsjunovs far ordnet og ha en egen seremoni, sier Johaugs manager Jørn Ernst til Dagbladet med et smil.

- Jeg regner med Thorval (Thereses far) kan fikse det. Vi får ta en direktesending sammen med Johannes.

Bolsjunov forteller for øvrig til russiske medier at han ikke har mottatt en gratulasjon fra Klæbo vedrørende seieren i verdenscupen sammenlagt.

Samtidig sier russeren at han heller ikke gratulerte trønderen i fjor - og at han synes det er helt greit. Respekten mellom dem er likevel gjensidig og stor - til tross for språkkomplikasjonene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer