Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Falsk retrett skulle lure Rosenborg

Lagrell avslører finte i spillet om Hamrén.

FIKK DRØMMEJOBBEN TIL SLUTT: Erik Hamrén fikk sitt ønske oppfylt og ble landslagstrener for Sverige etter en tøff prosess mellom Rosenborg og det svenske fotballforbundet. Her tar han ut sin første landslagstropp under Fotbollsgalan 2009. Til venstre Marcus Allbäck.  

Foto: Andreas Hillergren / Scanpix
FIKK DRØMMEJOBBEN TIL SLUTT: Erik Hamrén fikk sitt ønske oppfylt og ble landslagstrener for Sverige etter en tøff prosess mellom Rosenborg og det svenske fotballforbundet. Her tar han ut sin første landslagstropp under Fotbollsgalan 2009. Til venstre Marcus Allbäck. Foto: Andreas Hillergren / Scanpix Vis mer

|||

Den svenske fotballpresidenten Lars-Åke Lagrell drev ren taktikk og gjorde en falsk retrett da svenskene trakk seg fra forhandlingene med Rosenborg.

Adresseavisen skriver at dette skulle redde Erik Hamrén-affæren.

Lagrell har sett seg lei av kritikken etter Hamrén-overgangen. Nå forteller han selv hva som skjedde i en rapport som ble lagt fram for det svenske fotballforbundet denne helgen.

Han sier at det første møtet med Hamrén på Værnes var klarert med Hamrén selv, men problemet var at Rosenborg ikke trodde Hamrén skulle forlate klubben. Lagrell innså at treneren han ønsket seg følte seg i skvis mellom klubb og forbund. Han sendte derfor ut en pressemelding som sa at Hamrén skulle bli i klubben. Han uttalte også at partene sto altfor langt fra hverandre til at det kunne bli noen avtale.

Det skulle vise seg å være en taktisk finte av Lagrell.

- Vi hadde brent alle muligheter til å få Erik Hamrén om vi hadde gått til motangrep der, sier den svenske forbundspresidenten.

Deretter fikk Lagrell hjelp av Hamrén selv da RBK-treneren dagen etter sa at han gjerne ville bli svensk landslagstrener. Da ble det lettere å gi i ny dialog.

Lagrell er i Sverige kjent som en som er vant med å få det som han vil. Han er derfor irritert på dem som har kritisert hans rolle i denne overgangssaken.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media