- Falske og udokumenterte påstander

Contador avviser at han fikk blodoverføring.

AVVISER BLODDOPING: Alberto Contadors talsmann mener lekkasjene om funn av plastmykner, som antyder bloddoping, ikke er troverdige. Foto: AP/Paul White
AVVISER BLODDOPING: Alberto Contadors talsmann mener lekkasjene om funn av plastmykner, som antyder bloddoping, ikke er troverdige. Foto: AP/Paul WhiteVis mer

|||Påstandene om at Alberto Contador skal ha mottatt blodoverføringer i løpet av sesongen er falske, mener en av hans talsmenn.

- Påstandene er unøyaktige, de er falske og udokumenterte, sier pressetalsmannen Jacinto Vidarte om rapporten fra New York Times.

Avisen som bygger sin rapport om saken på en anonym kilde med god kjennskap til testresultatene, skrev i går at det var funnet et stoff, en såkalt plastmykner, i den prøven Contador hadde avgitt.

Dette blir tatt som et bevis på at utøveren har vært gjennom en blodoverføring, for plastmykneren blir brukt i de postene som brukes i en slik operasjon.

Contador avga en urinprøve på hviledagen i Tour de France 20. juli. Det ble funnet spor av det forbudte stoffet clenbuterol i denne prøven, og det var i samme tidsrom restene av den såkalte plastmykneren ble funnet.

- Jeg aner ikke hvor lang tid denne prosessen kommer til å vare, for jeg vet ikke akkurat hvor i prosessen saken befinner seg. Men det er liten tvil om at det er i alle interesse, også Contadors, å komme fram til en konklusjon så raskt som overhodet mulig, sier Pat McQuaid som er president i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

(NTB-AFP)