Therese Johaug dopingsak:

Falske svenske nyheter om Therese Johaug

"Fake news" om Therese Johaug er visst bare gode nyheter i de største svenske avisene.

SVENSK KAMPANJE: Slik ble et to måneder gammelt, forkastet tips denne uka presentert som en ny sannhet i svenske Aftonbladet.
SVENSK KAMPANJE: Slik ble et to måneder gammelt, forkastet tips denne uka presentert som en ny sannhet i svenske Aftonbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DENNE uka kunne Aftonbladet; Sveriges største avis, fortelle om en overraskende vending i saken mot Therese Johaug. Oppslaget på nettet baserte seg på en reportasje i VG om hvordan TV2s Ernst A. Lersveen visstnok hadde levert kompromitterende bevismateriale mot Johaug til Antidoping Norge.

VGs papirutgave hadde tirsdag selv et førstesideoppslag om saken under den nøytrale tittelen «TV2-Lersveen forklarte seg om ukjent kvittering», men nøytralitet er ingen dyd når det gjelder svensk omtale av norsk langrennsdop:

  • «TV-profilens funn kan avsløre løgnen», lød tittelen på fronten av Aftonbladet.se.

Den ble avisas mest leste sak den dagen.

Men «nyheten» ble ikke sannere av den grunn.

FOR den fortalte ikke det som virkelig var nytt i denne historien. Det at Ernst A. Lersveen i sin ivrige og riktige journalistiske tilnærming hadde gjort et funn i nyhetsjakten han mente kunne ha betydning for saken, og så konfrontert Antidoping Norge med dette materialet.

Der ble funnet etterprøvd av Antidoping Norges spesialetterforskere, og deretter avvist. Dermed fikk dette ingen betydning for den tiltalebeslutningen som ble offentliggjort i november.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer