Falt 12 meter

Brian Deegan klarte ikke baklengs salto og slapp sykkelen.

(Dagbladet.no): Det handler om X Games i Aspen, Colorado. Verdens mest vågale idrettsstjerner er på plass for å gjøre spektakulære stunts.

Og i natt gikk det galt for Deegan i disiplinen Moto X, melder AP. Problemet for amerikaneren var at han befant seg 12 meter oppe i lufta da han slapp sykkelstyret.

Publikum gispet da Deegan landet i snøen. Han brakk begge håndledd og ett bein.

Motorsykkelføreren blir nå på sykehus resten av uka, og kan ikke konkurrere på et halvt år. Han har fått metallskruer operert inn i håndleddene og ei plate i beinet like under hofta.

- Dette var en alvorlog skade. Dette var en av skadene vi er forberedt på, men som vi hater å se, sier arrangørens lege Robert Waskowitz.

Men i god amerikansk ånd går showet videre. Et kvarter etter fallet til Deegan, kjørte Mike Metzger utfor rampen. Han gjennomførte saltoen perfekt og landet uskadd bare meter unna der Deegan falt.

Ifølge Metzger er fall og skader en del av jobben. Han har sjøl flere tre ryggbrudd, tre lårbeinsbrudd og flere hjernerystelser bak seg.

- De kan ikke tenke på slikt. Du må bare konsentrere deg om det du skal gjøre. Eller blir du skadd også, sier Metzger.

X Games er ikke bare lekestue for motorsykkelførere. Mange av verdens beste snowboardere og trickkjørere deltar også i det prestisjefulle arrangmentet.

SLAPP STYRET:</B> Brian Deegan brakk to håndledd og ett bein i natt norsk tid.
SUKSESS:</B> Mike Metzger landet like hel.
SKITRIKS:</B> Her suser to alpinister over et hopp i skibakken.
SUPERPIPE:</B> Løypa testes før rennet.