Martin Johnsrud Sundby vraket fra landslaget

Falt for eget krav

Forlangte alt av andre. Og seg selv.

HØYE KRAV: Det er Martin Johnsrud Sundby som har satt standarden på treninga på herrelandslaget de siste årene. Da han ikke lenger klarte å oppfylle sine egne krav, ble det naturlig å prioritere nye løpere. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix
HØYE KRAV: Det er Martin Johnsrud Sundby som har satt standarden på treninga på herrelandslaget de siste årene. Da han ikke lenger klarte å oppfylle sine egne krav, ble det naturlig å prioritere nye løpere. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I EN økonomisk krisetid for toppidretten, ble Martin Johnsrud Sundby den første stjerna som falt. Det kunne knapt blitt annerledes, og jeg tror han er den første til å se det:

  • Da landslaget ble tvunget til å kutte ned på antall eliteløpere, måtte Martin falle for eget krav.

Mer enn noen annen har det jo vært han som har satt den proffe standarden på det felles treningsarbeidet. Den jobben har løftet norsk herrelangrenn til tidenes høyeste nivå, men samtidig også gjort de beste løperne trygge på hva som kreves.

Når Martin av gode familiære grunner ikke lenger var i stand til å følge de kravene, oppfylte han ikke lenger sin egen standard for det å være landslagsløper.

Da var det slutt etter 13 år som eliteløper.

KANSKJE kom denne pengeknipa i langrenn som en slags befrielse for en mer og mer selvkritisk landslagskaptein? De siste åra har Martins praktiske private ordninger i forhold til landslaget slitt på samvittigheten hans. Han har følt at unntakene ikke har vært riktig i forhold til gruppa.

For denne suksessen startet jo med en treningsgruppe uten unntak. Da folkehelten Petter Northug brøt med landslaget våren 2013, kom beslutningen dels som en følge av de andre løpernes misnøye med at Petter var seg selv nok på samlingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer