Falt for egne forsvarsfeil

Norge – Kina 1-3. To grove forsvarsfeil kostet de norske fotballjentene dyrt og var hovedårsaken til at det ble 3-1-tap i firenasjoners-turneringen i Kina torsdag.

– Jeg er veldig misfornøyd med det vi gjorde innenfor eget straffefelt. Kineserne kom til altfor lett, og scoret to mål etter frie headinger, sa landslagssjef Bjarne Berntsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) etter kampen.

Han hadde byttet ut nesten hele laget etter tapet for USA i åpningskampen i Kina, og lot en rekke fremadstormende spillere få sjansen fredag.

– Det var en glimrende mulighet til å gi dem erfaring mot god motstand, konstaterte Berntsen.

Knutsen reduserte

Og motstanden var så absolutt bra. Norge slo Kina 2-1 i Algarve-turneringen i Portugal for ett år siden, men siden den gang har neste års VM-vertskap fått ny trener og et langt mer solid mannskap.

Kina scoret en gang får pause på Guangzhou olympiske stadion fredag, og doblet ledelsen før Marie Knutsen reduserte på et vakkert norsk angrep.

Scoringen var lyspunktet på en dag da de norske jentene ikke vartet opp med så altfor godt angrepsspill.

– Vi skapte for få sjanser og har en jobb å gjøre offensivt. Det lille vi produserte av sjanser, kom stort sett på dødball, sa Berntsen.

Han skrøt av målscorer Knutsen etter kampen.

– Marie Knutsen var jevnt over drivende god. Hun mangler bare litt presisjon i den siste pasningen, sa han.

Skryte av Akerhaugen

I et norsk forsvar som ikke imponerte så altfor mye, var debutanten Torill Hetland Akerhaugen den store positive overraskelsen. Asker-spilleren viste at hun vil være med å kjempe om en plass i det norske midtforsvaret til neste års verdensmesterskap i Kina.

– Til å spille sin første landskamp spilte Torill veldig godt. Hun var vår beste forsvarsspiller, og ikke involvert i noen av baklengsmålene, sa Berntsen.

Og tilføyde:

– Hun har ikke den størrelsen og rekkevidden som de andre midtstopperne, men er rask og ikke det minste redd for å tråkke til i duellene.

Også Lene Storløkken og Gunilla Forseth fikk godkjent av landslagssjefen.

Søndag avslutter de norske jentene firenasjoners-turneringen mot Frankrike.

(ANB)