Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Falt fra 200 000 kroner

Fallet på 96 meter i går var ikke bare vinterens første for komibinertløperen Magnus Moan (21). Det kostet ham også gullet og over 200 000 kroner i diverse bonuser.

OBERSTDORF (Dagbladet): -  Det orker jeg ikke å tenke på. Kanskje falt jeg både fra en gullmedalje og et par hundre tusen bonuskroner. Shit happens, sier Magnus Moan til Dagbladet.

Det viktigste for ham i går var at kombinertgjengen fikk vist seg fram, og at hans egen målsetting om en plass blant de 10 beste ble innfridd.

-  Selv om det ble stang ut med fall i bakken og fire sekunder fra gullet, tror jeg folk flest fikk øynene opp for oss. Mange mener at fjerdeplasser er noe dritt. Den oppfatningen deler ikke jeg, sier Magnus Moan.

Vinterens første fall

Fallet i førsteomgangen gjorde at han tapte ett minutt og 24 sekunder. I mål var Moan fire sekunder bak verdensmester Ronny Ackermann, 2,6 sekunder bak sølvvinner Bjørn Kircheisen og åtte tideler bak bronsevinner Felix Gottwald.

-  Det var første fallet mitt denne vinteren. I ettertid vet jeg at jeg kunne hoppet enda lenger. Jeg møtte bakken for tungt, og hadde uflaks. Si gjerne at jeg var for snill for gull denne gangen, sier Magnus Moan.

Tabbe

Også i langrennet gjorde han ei tabbe helt på slutten.

 KNE-PENT:  Her er 4. plassen et faktum for Magnus Moan. Uten fallet i hoppbakken, hadde han garantert vært på pallen - trolig øverst. Likevel var han fornøyd med at kombinertgutta fikk vist seg fram. Foto: Ole C. H. Thomassen
KNE-PENT: Her er 4. plassen et faktum for Magnus Moan. Uten fallet i hoppbakken, hadde han garantert vært på pallen - trolig øverst. Likevel var han fornøyd med at kombinertgutta fikk vist seg fram. Foto: Ole C. H. Thomassen Vis mer

-  Foran den siste motbakken like før mål burde jeg ledet feltet. Da måtte de andre løperne brukt krefter på å komme forbi meg. Det var også en lærepenge, sier han.

Før langrennet fikk han klar beskjed av landslagssjef Frode Moen om ikke å gå fram og dra feltet. I begynnelsen brukte han likevel mer krefter enn nødvendig.

Ikke taktisk

-  Jeg er ny i gamet, og ikke vant til taktikk. Tross alt er jeg bare 21 år, og med i mitt første VM.
 

-  Før gårsdagen hadde jeg en sjetteplass som besteinnsats på 15-kilometeren. Likevel er jeg mest fornøyd med at jeg fikk vist nasjonen at jeg også er en god skihopper, sier Magnus Moan.

-  Vinner sprinten

Selv om gullet glapp i går, sprudler han av selvtillit foran resten av VM.

-  I lagkonkurransen skal vi slå Tyskland. Der kjemper vi også om medalje. Har jeg dagen, vinner jeg kombinertsprinten neste søndag, sier Magnus Moan skråsikkert.

Maratondag

I går ble det lang dags ferd mot fjerdeplass. Fra kombinertløperne startet oppladingen til de var i mål på 15-kilometeren, hadde det gått åtte timer.

-  Dagen ble nok litt lang. På slutten merket jeg at kroppen var tappet for krefter. Nå gleder jeg meg til fortsettelsen. Så er jeg også i mitt livs form, sier Magnus Moan til Dagbladet.

RAMLET: Her er nedslaget som kostet Moan en VM-medalje.